dach Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2021 (edytowane) Picie wódki na Westerplatte Picie wódki tutaj na na Westerplatte to nie to samo, co picie w Łomży Jarocinie wódka na Westerplatte przecież nie jest ani gorsza ani lepsza jednak Nagle jak to najczęściej bywa po wódce załączy się wędrowniczek najdzie mnie ochota i wypity z aparatem przewieszonym przez ramię nie do końca poważny i wpadnę pomiędzy ocalałe szczątki betonowych umocnień w krótkich spodenkach w kratę klapkach Kubota niepewnym krokiem niepoważnie zacznę robić poważne zdjęcia lepiej tego uniknąć wolałbym po wódce nie pokazywać się tutaj na Westerplatte ostatnio zawsze ten sam weekendowy scenariusz w ciężarówce w sobotę picie wódki w niedziele dochodzenie do siebie oczywiście do wódki najlepszy jest Bukowski można się sponiewierać tak szczerze do spodu księżyca jedynego gniazda w ścianie spokojnie wypatrywać kaca tak jak się wypatruje nad morzem zachodu słońca ale jak pić z Bukowskim tutaj na Westerplatte czegoś tutaj za dużo albo Bukowskiego albo Westerplatte nie nie nie zaryzykuje no może O`Hara, Świetlicki nie nie jednak i również nie to nie dziś nie w tym wyjątkowym dla historii naszego narodu miejscu nie i nie co więc mam zrobić jakie mam wyjście sam ze sobą zostałem głęboko ukryty w kabinie ciężarówki z głęboko ukrytą butelką wódki tutaj na Westerplatte, sierpień 2020. Edytowane 30 Maja 2024 przez dach (wyświetl historię edycji) 1
dach Opublikowano 25 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2021 @jaguar Tak. To jest jeden z tych wierszy, do których nie mam nie potrafię znaleźć dystansu. Ja to wiem i to daje się odczuć. Chciałem jednak aby ten wiersz sobie tutaj troszkę poleżał. Napisalem co prawda rok temu ale i też straciłem kontakt wzrokowy, że tak powiem. Prawdopodobnie po prostu rano wywalę wiersz i wrócę do niego może za jakiś czas. Pozdrawiam i dziękuje.
dach Opublikowano 25 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2021 @jaguar Nie jest moim celem igrać i uderzać zbyt obcesowo w wartości, jak patriotyzm jednostki. Obawiam się tego i nie chciałbym nigdy oceniać. pozdr.
iwonaroma Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2021 Dylematy szczere i sensowne. Ale nazwisk wg mnie za dużo. I dlaczego Kubot z małej a poeci z wielkiej? :);)
dach Opublikowano 25 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2021 @jaguar To jest przecież wiesz - symbolicznie jak dosłownie. Jestem oczytany w całej NY szkole. To jest powiązanie symboliczne. To są poeci na których jestem wychowany i utożsamiam się z tym kierunkiem. Nie zawsze jest we mnie i mojej poezji ale to moja symbolika. Cała moja twarz. Wciskam więc pomiędzy linijki moją twarz moje linie papilarne. Nie wszystko musi być czytelne. Nie wszystko. To jest oczywiste. Bukowski co prawda jest kamieniem rzuconym daleko ale i nie tak, jak on sam o sobie mówi. Pozdr. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
iwonaroma Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 @dach :) rozumiem. Ale dobrze, że Kubotowi dodałeś godności, choć tu reprezentuje tylko klapki :)
Rekomendowane odpowiedzi