Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Igor Osterberg aliceD Jest o nieszczęśliwej miłości, moje ulubione klimaty - więc plus. Za klimat - też plus. Mały minut jedynie za to, że ten wiersz... no mógłby być ciut mniej, powiedzmy, typowy. Fajnie by było, gdyby się czymś wyróżniał spośród masy podobnych utworów. Bo tak, to masz taki standardzik ;>

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zgadza się, zdjęcia doskonale go uzupełniają i nadają charakter. Niemniej dobrze jest, kiedy wiersz równie dobrze radzi sobie samodzielnie ;> Tzn. nie twierdzę, że sobie nie radzi! Po prostu przydałoby mu się coś, co by go wyróżniało i sprawiało, że zapadnie w pamięć na dłużej.

Opublikowano

Spokojnie, nie irytuj się ;D Jasne, rozumiem to. Wiem po sobie, jak wielu wierszy trzeba się wstydzić, żeby w końcu napisać jeden, który uznamy za znośny. A ten Twój zdecydowanie nie wygląda na takie całkiem pierwsze kroki, raczej na połowę drogi ;D

Opublikowano

broń boże - nie irytuję się, samo to, że rozmawiasz ze mną uważam za sukces - kilka osób z czołówki tego portalu wykazało jakieś zainteresowanie, więc chyba nieźle ;) nigdy nigdzie nie publikowałem, a intensywniej piszę od dwóch lat, ale raczej robiłem to dla siebie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Simon Tracy Behemot wyszedł na chwilkę, usłyszał brzęk metalu, ktoś chciał mu ukraść widły "zaparkowane" za drzwiami. ;)

Właśnie wrócił ;)
    • @Wiechu J. K. Żaden nie jest czarnym kotem. Więc żaden z nich to nie Behemot @Berenika97 Oczywiście dobrze myślałaś. Początkowo miałem dodać opis że wiersz jest napisany w oparciu o "Mistrza i Małgorzatę". Ale uznałem, że treść wskazuję na to bezsprzecznie - imię Wolanda, kot w muszce z neseserem jako Behemot, śmierć pod kołami tramwaju... To tylko wiersz o wybitnym dziele literackim jakim jest książka Bułhakowa.  
    • @Berenika97 Mam nadzieję że szybko wrócę do pisania. Bo ostatnie teksty były naprawdę udane  @Natuskaa Może i jest tak jak piszesz. Ale ja widać nigdy nie trafiłem w objęcia takiej osoby. Zresztą sam jestem zbyt specyficzny w obyciu by ktokolwiek mógł dłużej ze mną przebywać 
    • Chciałem tak dużo opowiedzieć bez żadnego opowiadania się, ale i to jest zdaje się bardziej niż niemożliwe. Możliwa jest tylko niemoc w tym zakresie, zresztą pod postacią co najwyżej głośnego, niemego krzyku. Dostrzegam również coraz lepiej, że generalnie nie jest łatwo zaniechać długopis.    Warszawa – Stegny, 17.11.2025r. 
    • @Alicja_Wysocka   przemyślałem to co napisałaś.     Twoje słowa trafiają prosto w sedno tego, co chciałem uchwycić - to niezwykłe, jak uważnie wyłapałaś to kruche "między".   czuję kazdym Twoim slowem,  że naprawdę zrozumiałaś to drżenie, tę delikatną przestrzeń, która powstaje zanim coś zostanie nazwane.   dziękuję Ci za tę wrażliwość i za to, że tak pięknie opisałas światło rodzące się w tym niewidocznym, a jednak tak żywym momencie.      
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...