beta_b Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 (edytowane) Zostań ze mną, zostań chwilę, zanim sen pokona milę, zanim ciemność nas dopadnie, zostań proszę, proszę ładnie. Zostań ze mną jeszcze trochę, rozsypiemy szczęścia proszek, nawdychamy się radością! Dobrze będzie, złe już poszło. Zostań ze mną, słodkie chwile... Też je lubisz - czy się mylę? Potrzebuję byś był blisko zanim mrok otuli wszystko. _____ Zostań ze mną, zostań trochę, zasłonimy się obłokiem, nacieszymy się bliskością! Cenny czas, czuję jest bosko. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 7
corival Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 @beta_b Potrzeba bliskości aż emanuje. Podoba mi się. Pozdrawiam :)
beta_b Opublikowano 7 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 @Marek.zak1 Glupio zabrzmi, ale bardziej mi się ten tekst podoba niż dziesiątki moich innych. Jeden z lepszych w tym roku, choć brakuje zakończenia. Ściskam sąsiada, juz są kurki w naszym lesie. @corival Dzięki, pozdrawiam. bb
Gość Radosław Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 Betko . Wtuliłaś się w te wersy. Pozdrawiam ciepło , chociaż mając uwagę na te upały ... Pozdrawiam ;)
beta_b Opublikowano 7 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 (edytowane) @Radosław Jestem na fieście koło Torunia. Idzie front i burza, na niebie komin, sino, temp. już spada. Ściskam, bb Edytowane 7 Lipca 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jeden z najfajniejszych wierszy, jakie tu znalazłem. Prościutki, bezpretensjonalny, z dusza, czy duszką i uroczy. A nasze jeziorko schnie mimo deszczów:((. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
beta_b Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 drobna ilustracja, pasuje? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Franek K Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 Fajny tekst. Do mnie trafia, gdyż jestem zwolennikiem stylu zwanego "prostykiem" ;) Tylko ten proszek kojarzy się tak jakoś dwuznacznie :)
beta_b Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 @Gosława @Franek K bo miłość jest jak narkotyk, zostawię tę metaforę między wersami i proszek. Ściskam Was ciepło. bb
Nikodem Adamski Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 @beta_b Słowo "mila" wydaje się wymuszone koniecznością rymu. I w ogóle, lekko, ale to bardzo leciutko tekst wydaje mi się trochę pozbawiony głębi. Ale może takie prawa piosenki? Bo mimo powyższych uwag nie obraziłbym się, gdybym usłyszał ją w radiu. Jakieś nuty tylko potrzebne ;)
beta_b Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 To proste wersy, ale czy płytkie? Mam świat dość skomplikowany, by podążać meandrami. Wyczesuję kosmyk uczuć i prostuję zwykłe slowa. Nie obchodzi mnie finezja gdy sens bardzo chowa. Chciałabym usłyszeć: zostań chwilę. A Ty? Pozdrawiam, bb
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Gdy byliśmy dziećmi i spotykało się dobrego kolegę albo koleżankę, pytaliśmy: Przyjdziesz do mnie? Tak mi się jakoś skojarzyło. Fajny tekst. Też zwróciłem uwagę na szczęścia proszek, ale bliskość, jako alternatywa innych używek, jakoś mi nie przeszkadza. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi