Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

bezcieleśnie ją strawię 

sama się wskazała 

mogę nieskończenie zalęgać

krążyć zbierać dusić 

kwaśnym jadem pluć 

nie dotykałeś jej pierwszy 

urządziłeś dom

dla mnie przedsionek

do dziś mimowolnie 

z lewego oka płyną łzy

zawsze dwie

mała i duża

czuję kogo dotykasz w myślach 

bo pasmo miodu cieńsze 

mogę wybaczyć 

słabość męska sprawa 

nic nie ginie

Edytowane przez Somalija (wyświetl historię edycji)
  • 2 lata później...
Opublikowano

@Wędrowiec.1984 Zawsze w chwili zwątpienia... w trudej sytuacji wychodzą mi z lewego oka dwie łzy mała i duża. To widocznie jest związane z dwutorowością mózgu... Czasem jak jadę na rowerze, zanim się rozgrzeję, to też spada mi wielka łza na udo, a druga płynie po policzku.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Kamil Olszówka   Natomiast film "Katyń" miał charakter uniwersalny, mi jest bliżej do historycznego realizmu - pragmatyzmu, założyciel TVN Mariusz W. miał przodka w Katyniu, który przeszedł na stronę NKWD, podobnie ta sprawa dotyczy Agnieszki H. - jej ojciec dobrowolnie wstąpił do Armii Czerwonej, natomiast: bohaterka nazistów z POPiS-u - Anna W. - miała przodków - dobrowolnie oni wstąpili do Armii Czerwonej i do bojówek z OUN-UPA, nie: nie odrzucam Armii Krajowej, Batalionów Chłopskich, Narodowych Sił Zbrojnych i Armii Ludowej, natomiast: Armii Czerwonej i Gwardii Ludowej - dziękuję bardzo, zresztą: traktują nas jak idiotów, jakbyśmy nie wiedzieli, iż blisko siedemdziesiąt procent osób z Publicznego Urzędu Bezpieczeństwa i Informacji Wojskowej na wysokich stanowiskach to osoby pochodzenia żydowskiego, dlatego też: koniecznie musimy zmienić system metodami demokratycznymi - głosować na Konfederację Wolność i Niepodległość, Konfederację Korony Polskiej i Konfederację Pogańskich Słowian i wtedy może powstanie film oparty pod tytułem "Legion" na podstawie książki Elżbiety Cherezińskiej.   Łukasz Jasiński 
    • Ślicznie, a złoto liści i brylanty z błyszczących kropli w słońcu - bezcenne. Pozdrawiam serdecznie  
    • Pewien ogrodnik przeflancował „Kwiaty Polskie” Tuwimowi. Krytyk stwierdził, że przesadził, Wręcz zaszkodził Julianowi.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Bardzo mi się podoba ten tchnący realem wiersz. Wizja ze szlaczkiem zawsze się różnią, ale jeśli czujesz smak życia, nie jest źle:). Co u mnie z grubsza wiesz, bo niedawno się widzieliśmy:). Pozdrowionka z niedaleka. 
    • Nie mów mi że ten jeden wers miał nie nastąpić że nawet w słowach jakże okrągłych bywam nieumiejętny nie mów że to nie wiersz i nie mów że jeśli wiersz to co najwyżej zupełnie jesienny prawie zimowy więc zmęczony i zrezygnowany i szary jeszcze opiszę co nie do opisania jeszcze gram i wygram i nagram i rozegram ale tylko gdy będzie ktoś coś do wygrania nie mów mi że trwam tylko bo w to niepozorne trwanie wkładam wszystkie moje siły a nawet więcej bo wielobarwne intencje nie mów mi nie zmykaj nie zamykaj nie mknij albowiem ucieczka jest od zawsze jedynym moim wymiernym przestępstwem jedynym chcianym przeze mnie szaleństwem grzechem co go kiedyś rozsadzą rozsądzaniem powiedz tylko i zapewnij ze dopiero kiedyś tak zrobią, bo zawsze tak robią, że uczynią a jakże, ale że dopiero za jakąś dużą liczbę pełnych zaciekawienia sezonów.   Warszawa – Stegny, 21.10.2025r.      
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...