Mazia36 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2021 (edytowane) Przecież wiesz ,czujesz to w każdym momencie.Wiem, tylko wtedy gdy boli ale dzięki temu uczysz się rozpoznawać na nowo swoje emocje i panować nad nimi ... Jednak pamiętaj Bądź dla nich dobra. Bądź dla nich lasem gdy potrzebują cienia. Bądź im jaskinią gdy pragną schronienia. Bądź im upałem gdy zimna się boją lub deszczem siarczystym i chłodną ostoją. Gdy potrzebują Ciebie zawsze dłoń wyciagaj Nie pytaj o wiele , niczego nie żądaj Z czystym sumieniem przez życie podążaj Gdy jednak mimo serca Twego W życie innych ofiarowanego Słowem złym zapłacić Ci zechcą Pomyśl przez chwilę Umysłem nie sercem Bo serca twego wiesz że juz nie chcą Chcą czegoś więcej czegoś wielkiego Emocji Twoich i płaczu Twojego Pokaż więc wszystkim wulkan swej złości Trzymany w pokładach swej cierpliwości Nie krzywdząc nikogo naucz miłości Zobaczą jak cierpisz z wyrozumiałości Niech się popłaczą niech oddadzą się męce... Na widok osoby która dała im serce. Edytowane 1 Lipca 2021 przez Mazia36 (wyświetl historię edycji) 3
Somalija Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2021 @Mazia36 kwiatki jak z pamiętnika nastolatki. Popracuj trochę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , pozdrawiam .
[email protected] Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2021 @Mazia36 "Z rzeczy świata tego zostaną tylko dwie, Dwie tylko: poezja i dobroć... i nic więcej. - Cyprian Kamil Norwid. Pozdrawiam Maziu... tylko te dwie! 1
violetta Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2021 Bóg może do nas przemawiać przez różnych ludzi :) nie mamy pojęcia jaki jest Bóg:) w swoim życiu zauważam naiwność ludzi, ale staram się tego nie wykorzystywać:) rób to co ja :) @[email protected] to co masz sercu, to Bóg Ci to włożył :) czyli poezję i dobroć :) coś w tym jest:) tak powiedział Bóg do Mojżesza, zobacz co masz ręku :) to jest nasz sens życia :)
[email protected] Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @valeria Valerio na naiwność czy głupotę mam patrzeć przez różowe okulary? Wówczas sam będę idiotą, ja tak nie potrafię... nie chcę. Pozdrawiam Valerciu... wybacz.
violetta Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @[email protected] ja się cieszę czyimś szczęściem :) 1
Artbook Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @Mazia36 bardzo ciekawe przesłanie i pomysł na tekst. Dostrzegam sporo wrażliwości i dobrych chęci ;-) Okroiłbym go nieco i poprawił estetykę utworu. Spacje, interpunkcja i duże litery (nie wszędzie sa wskazane) Jakość ma znaczenie ;-) 1
Rekomendowane odpowiedzi