ais Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 (edytowane) Romka nie będzie jutro w szkole bo dziś znów niesie swój transparent na nim zaś słowa o religii a przecież żaden to mankament Romka nie będzie jutro w szkole pobiegł by pomóc motorniczej dostała pocisk w obie nogi za bojkot pracy urzędniczej Trzynastoletni wówczas chłopiec pochwycił sztandar rannej pani i pobiegł ale niedaleko bo kula mknęła już śladami Romka nie będzie jutro w szkole matka odbierze go z kostnicy kto winien śmierci tego chłopca agent UB czy politycy Romka nie będzie jutro w szkole bo w ‘56 zginął choć teraz mamy inne czasy to tamten klimat wciąż nie minął ____ *https://pl.wikipedia.org/wiki/Roman_Strza%C5%82kowski 28 czerwca obchodzimy Narodowy Dzień Pamięci Poznańskiego Czerwca 1956 Edytowane 6 Lipca 2021 przez ais (wyświetl historię edycji) 6
heks Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 ani tamten ten tym bardziej... nie ma systemu przyjaznego dla człowieka wielu moich kolegów i przyjaciół też jutro nie będzie w szkole. Pozdrawiam 1
Anna_Sendor Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 @ais Mam mieszane uczucia. Powiem wprost - bardzo udane wersy, rzekłabym nawet - świetne- mieszają się z fragmentami napisanymi dość naiwnie. Dla mnie tekst jeszcze do przemyślenia - może odłożenia do szuflady i powrotu do niego za jakiś czas. Duży potencjał, częściowo świetnie zrealizowany. Pozdrawiam. 1
corival Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2021 @ais Dobrze, że przypominasz ten incydent. Pozdrawiam :) 1
huzarc Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2021 @ais czlowiek to tylko smar historii, a pisać o niej z posluchem i nabożeństwem, mogą tylko ci co mocniej trzymają pióro i mają więcej fabryk papierniczych. 1
Anna_Sendor Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2021 @Pi_ Chyba jednak nie o tym samym rodzaju naiwności myślimy :). Nie chcę ogólnie wtrącać się do Twojego komentarza, natomiast reaguję, bo jego część wyraźnie odnosi się do moich słów. Pozdrawiam:).
Anna_Sendor Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2021 @Pi_ Możliwe że te zjawiska inaczej działają na Twój odbiór i mój:). W poezji to się zdarza, podobno nawet często;). Udanego wieczoru. Ja już zmykam spod wiersza:).
ais Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2021 @heks Może koniec, to nowy początek? Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przestałam pisać wierszyki. Ten pisałam na siłę, bo czułam, że muszę cos napisać po przeczytaniu wywiadu z pielęgniarką ze szpitala, do którego przywieźli zmarłych ze strajku, w tym Romka. Mam świadomość przeciętności tego dzieła. Trudno. Napisałam, to napisałam. Może niektórym przybliżyłam osobę chłopca, ktorego należy pamiętać i sami kiedyś coś napiszą... Byłoby miło :) Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam! Taki mam styl pisania. Wierszyk niedoskonały, ale mam nadzieję, że niektorzy wzieli Romka do serca. Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam! Czasami trzeba napisać na jakiś powazny temat, a nie tylko pszczółki i kwiatki :) Dziekuję za komenatrz. Pozdrawiam! Każdy pisać może, trochę lepiej lub trochę gorzej. U mnie gorzej, ale liczę, że u innych będzie lepiej. Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam! @jaguar @Natuskaa Dziękuję Wam!
Anna_Sendor Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O przeciętności w swoim komentarzu nie piszę:) i w ogóle taka ocena u mnie się nie uruchomiła. Wręcz przeciwnie - bardzo duży potencjał i w temacie, i częściowo już w realizacji (dwa pierwsze wersy wręcz uderzyły mnie). Ja bym po prostu jeszcze wiersz dopracowała, przemyślała, bo może być kawał dobrej poezji z niego. Pozdrawiam:). 1
ais Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak wspomniałaś, tekst musi odleżeć, może nawet rok, bo jest zupełnie świeżo wyciągnięty z piekarnika. Well, ostygnie i sie zobaczy, czy to zakalec na palec, czy nie. Serdecznie pozdrawiam! 1
ais Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam serdecznie.
ais Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 @MIROSŁAW C. Dziękuję za przeczytanie wiersza i podobanie.
Rekomendowane odpowiedzi