Father Punguenty Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2021 Nie umiem wiecznie cię kochać. O tobie wiecznie też marzyć. Nie mogę w myślach całować, Ani czasem straconym obdarzyć. Kiedy pierwszy owoc zawiśnie, Kto pierwszy sięgnie po kiść, Nim iskra na niebie zabłyśnie, A spadnie ostatni z drzew liść ? Zapach suchego drzewa z tarasu Zmieszany ze śladem przeszłości. Zza kotar przenika szum lasu. Z surowej dociera ciemności. I tylko jakieś światło samotne Przeciska się wątle przez szparę, Malując twe kształty ulotne, Na przemian jaskrawe i szare. Kształty gorące i nagie, co się Przed chwilą z moimi łączyły. Na przemian leżąc i stojąc, i Wbijając się w nie z całej siły. Już gaśnie żar papierosa i Gasną nad rzeką lampiony. Przesącza się miłość ulotna W kroplach niepoliczonych. Czasem kropla jakaś zawiśnie. Nie zgubią blasku lampiony i Szczęście na nowo zabłyśnie, Rozkoszą nagrodzi zlęknionych. Kiedy wiatrem łzy się ochłodzą, Może w złotą kulę się zleją. Może w serca dwa się przerodzą, Aby zgasłą zachwiać nadzieją. W jednym zmieścimy płomienie, W drugie marzenia rozdzielę. Marzenia w owoc przemienię, Pragnieniem zaś ciało obdzielę. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (wersja udźwiękowiona) 2
Michail Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 @Father Punguenty Całkiem zgrabnie. ;))* Serdecznie i Sobotnio (bo dla mnie jeszcze Sobota). Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Father Punguenty Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 @Michail ....czyli wnoszę, że przebywasz na zachód od południka 0 ? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Michail Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 @Father Punguenty Już doprecyzowuję. :))* Po prostu przeciągnąłem Sobotę poza północ. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odnośnie do miejsca przebywania, mieszkam w Holandii. [X] SerdecznoNiedzielne pozdrowienia.
Father Punguenty Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 ...ech ta dylatacja czasu ☺
Rekomendowane odpowiedzi