Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 13 Czerwca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 (edytowane) Zostały po niej kwiaty i pamięć. Ta osoba była babcią Dory, zostanie nadal w słowach. Nie wierzę, że coś znika. Wchłania się we wszechświecie, antymateria w dziurze, śladu jej nie znajdziecie. Nie musi być nazwisko w tablicę wmurowane. Nie znałam babci Dory a śniła się nad ranem. Ze wspomnień pozbierane okruchy szczęśliwości i myślę o niej ciepło, tym przeszła do przyszłości. W przyrodzie nic nie ginie i ten kawałek duszy przez dotyk poszedł dalej, w pamięci się nie skruszył. I przeszła jej energia - doniczki dotykała. Jej nie ma, lecz mi Dora o niej opowiadała. I jakby była z nami, choć była tylko chwilę, dla wszystkich starczy miejsca, energia w dal popłynie. Dla wszystkich starczy miejsca w tej formie albo innej, powiązań są miliardy, w przyrodzie nic nie zginie. Edytowane 14 Czerwca 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 16
Nikodem Adamski Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 W tej formie, prawda?
beta_b Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 @Nikodem Adamski Wolalabym w tej ;)
beta_b Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 @Pi_ to o przechodzeniu energii, chciałam prosto, ale nie wiem czy tak wyszło. Pozdrawiam ciepło, bb
Anna_Sendor Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 @beta_b Jestem pod dużym wrażeniem tego wiersza - rewelacja. Pomysł, forma, emocje - wszystko. Nie rozumiem tylko: "w ten formie" To literówka czy celowe? Jeśli celowe, to przyznam - nie łapię. Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Marek.zak1 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 Fajny wiersz, a zawsze choćby jeden przykład, personalizacja sprzyja przekazowi. To prawda w przyrodzie nic nie ginie, ale ulega rozproszeniu, obawiam się, że życie też, ale niech będzie po twojemu. Pozdrawiam. P.S. Nasze jeziorko wysycha, może po wczorajszych deszczach coś się poprawi. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
beta_b Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Literówka, z komórki pisałam. Dziękuję za lekturę, nie wiem czy jest dobry, zbyt łatwo się wylał. Z palca klepane. :) Pozdrawiam, bb @Marek.zak1 Hehe, sąsiedzie, to wiem kogo szukać na ścieżkach, pomarańczowy rower. ;) A widziałam jeszcze w maju młodzież wpław, wodę mieli po pachy... bb
Marek.zak1 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dyskretna wskazówka i jeszcze czarny kask:).
Tomasz_Biela Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 @beta_b prosto i trochę inaczej jak to zwykle u Ciebie, ale czasami chce się napisać "inaczej" ale rozczulająco i refleksyjnie. Dobrze jest tu wrócić i się zaczytać chwilę. Sentymentalnie wracam do tego forum, czasami można coś "normalnego" poczytać. U Ciebie jest co czytać zawsze. Pozdrawiam t.
corival Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 @beta_b Nic nie ginie, nikt nie umiera bez śladu... pamięć, wspomnienia utrwalają osoby, a pierwiastki krążą we wszechświecie. Bardzo mi się spodobał Twój wiersz. Pozdrawiam :)
tbr Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękny fragment... Niby nic po nas nie zostaje, a jednak "dotknięcie duszy" zawsze przetrwa... Pozdrawiam:)
beta_b Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 @Gosława @Michał_78 @corival @Dag @Tomasz_Biela @Kama Nagrodzka Dziękuję Wam mili za ślad pod wierszem. Nie mam dziś polotu, by napisać coś mądrego. A gadanie po próżnicy próżność tylko wzmaga. bb
Rekomendowane odpowiedzi