pokojnaodwrot Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2021 (edytowane) potrzebuję tego bajkowego głosu przewodnika duchowego z gór boskiego echa z katedry krzyku przełożonego w korpo nagany mamy szeptu własnego sumienia … jestem wskazówką kompasu która kręci się w koło i nie znajduje północy rozprasza ją za dużo a za mało przyciąga by się zdecydować obrać kurs Edytowane 6 Czerwca 2021 przez pokojnaodwrot (wyświetl historię edycji) 7
Anna_Sendor Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2021 (edytowane) @pokojnaodwrot Bardzo ciekawy pomysł został zrealizowany w tym wierszu (i to zrealizowany całkiem sprawnie). Dla mnie tylko jedno do przemyślenia - tytuł. Narzuca zbyt mocno kierunek myślenia, tak jakby odgaduje (niepotrzebnie) sens utworu. Wg mnie niepotrzebnie, bo udało się całkiem klarownie przekazać pewne myśli w samym wierszu. No i samo słowo "przebodźcowanie" brzmi trochę pretensjonalnie w odniesieniu do naturalnego języka wiersza. Poza tą jedną sprawą - tekst podoba mi się. Edytowane 6 Czerwca 2021 przez Anna_Sendor (wyświetl historię edycji)
pokojnaodwrot Opublikowano 6 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2021 @Anna_Sendor Dzieki bardzo, właśnie miałam trochę problem z tytułem, generalnie to nie przepadam zbytnio za nadawaniem tytułów swoim wierszom, ale tak tu trzeba. Będę myslec nad czyms lepszym:)! 1
Anna_Sendor Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2021 @pokojnaodwrot Ja też miewam z tym problem:). Pozdrawiam.
Marek.zak1 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2021 Dobry wiersz. Wielu tak ma, chce w coś uwierzyć i za tym głosem spokojnie iść. Wygoda, zero rozkmin. Pozdrawiam 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2021 Nawet ciekawie ujęte zagubienie współczesnego człowieka w tym pokręconym świecie. Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi