Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Natuskaa Opublikowano 1 Czerwca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2021 czy to strach wokół domu chodzi zbiera grzyby lub orzechy trawy suszy na siano czy to strach rozczesuje mi włosy zaplata w warkocze i wpina pachnące kwiaty czy to strach chce się zaprzyjaźnić cały w staraniach nachylony coś podnosi czy to strach zapytał mnie dziś rano o najbliższą przyszłość wpatrzony w stertę kamieni ścieżka jest taka gładka 9
corival Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2021 @Natuskaa Jeśli to strach, to chyba lepiej byłoby, gdyby ścieżka była wyboista. Gładkość sprzyja monotonii. Pozdrawiam :) 3
Anna_Sendor Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2021 @Natuskaa Bardzo mi się podoba, naprawdę - dobry wiersz. Mam tylko wątpliwości odnośnie ostatniego wersu, ale jeszcze postaram się nad nim zastanowić. 2
Natuskaa Opublikowano 2 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może tak, a może to nie strach... :) Dziękuję i pozdrawiam. Ostatni wers jest ważny. Dziękuję i pozdrawiam :)
Gość Radosław Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2021 Intrygujące zestawienia! Oswajamy strach i to już nie jest strach a wtedy "Ścieżka jest (już) tak gładka" , natomiast wiersz jest bardzo bardzo udany ! Pozdrawiam
Natuskaa Opublikowano 3 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nieźle to złożyłeś :) w twojej interpretacji po prostu wszystko pasuje. Bardzo mnie cieszy, że można tak pięknie odczytać. Dziękuję za miły komentarz. Pozdrawiam.
Gość Radosław Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2021 @Natuskaa Tak, to zestawienie i prowadzenie narracji w wierszu włącznie z końcowym akordem sprawiło, że pojawił się efekt "wow". Jestem ciekaw Twoich intencji. Pozdrawiam
Natuskaa Opublikowano 3 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze, że intencje może sobie każdy wyczytać własne. Moje założenie było podobne do twojego odczytania. Tylko te kamienie nigdzie tobie nie weszły, u mnie miały być "skałką" (tak na to mówię), taką która ma za zadanie obłożyć naokoło szczególne wartościowe dla właściciela domu kwiaty, żeby zrobić im widoczną otoczkę, plus wchodzi tu walor ozdobny, ale postanowiłam to zostawić bez zakończenia do samodzielnej interpretacji.
Rekomendowane odpowiedzi