Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Poetry of joy and benefit

Poezja radości i korzyści

Naklejka na... wszystko

Patronowanie przez UN WHO

A universal sticker

Sponsored by the UN WHO

By Freud, MD

Having sex
Makes you relax, 
Burns your fats
Builds the abs!

Uprawianie seksu
Relaksuje
Spala twój tłuszcz
Buduje mięśnie brzucha!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Choroszyj seks

Snimajec stress

Sniżajec wies

Kaćajec press

A woman can only be interrupted by the words "I love!", "I'll buy!", "Yes, I'm a fool!"

Pieriebiwać żenszczinu możno tolko słowami "Lublu!", "Kuplu!" i "Da, ja durak! " 

Kobiecie można przerwać tylko słowami "Kocham!", "Kupię!" i "Tak, jestem głupcem!"

Edytowane przez Andrew Alexandre Owie (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@Andrew Alexandre Owie

Wow! Chyba to jest druga "Seksmisja"! 

别打开你的嘴为打断一个女士除非你想说 我爱你!我会买这东西给你的!对不起,我是个傻瓜!

Don't open your mouth to interrupt a lady unless you're about to say, 'I love you!', 'I'll buy it for you!' and 'Sorry, I'm a fool!'

Nie otwieraj ust, żeby przerwać kobiecie, chyba że masz zamiar powiedzieć: "Kocham cię!", "Kupię ci to!" i "Przepraszam, jestem głupcem!" 

N'ouvrez pas la bouche pour interrompre une femme à moins que vous ne vouliez dire: "Je t'aime!",  "Je l'achèterai pour toi!" et "Désolé, je suis un imbécile!" 

Opublikowano (edytowane)

Proponuję kolejną naklejkę na podstawie mojego tłumaczenia!

KOBIETA:
Całowałabym twoje oczy,
Ale mnie nie zoczył,
Całowałabym twoje rączki,
Ale dawali mi tylko pół pączka,

Całowałabym twoje pięty,
Ale chodzili do dziwek dość często...

KSIĄDZ :

Potem całujemy krzywkę
I zamykamy pokrywkę!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @hollow man Nie, nie jestem w grupie medycznych i się tym nie zajmuję. 
    • @Klaudia Gasztold każdy kraj ma swoje problemy, aczkolwiek lubię kraje arabskie. Ładny wierszyk.
    • @huzarc   Bardzo dziękuję! :)
    • @Marek.zak1 To co kobiety w bólu urodzą, mężczyźni poświęcają na zakrętach historii w ogniu i w bratobójstwie.  @Berenika97 każdy ma swoją rzeczywistość. Męska też jest obarczona różnymi ciężarami.  Ale Twój wiersz jest bardzo mądry, dyskretny a zarazem mocny, opisujący te stan permanentnego zmęczenia, które to - wbrew sloganom o sukcesach nowoczesności jak wolny czas, czy technologia jest wszechobecne.
    • @Marek.zak1 Bardzo dziękuję!  Poruszyłeś bardzo ważny temat.    Rzeczywiście, tradycyjna historiografia koncentrowała się głównie na wydarzeniach polityczno-militarnych, podczas gdy codzienne życie, praca kobiet i dynamika demograficzna były często traktowane jako tło, nie główny temat. Masz rację, że wzrost liczby ludności polskiej w XIX wieku miał ogromne znaczenie dla zachowania tożsamości narodowej i późniejszego odzyskania niepodległości. Kobiety odgrywały w tym kluczową rolę - nie tylko jako matki, ale też jako nauczycielki (domowe i na tajnych kompletach), strażniczki języka i tradycji, organizatorki życia społecznego. Warto jednak pamiętać, że kobiety długo nie miały równego dostępu do edukacji, archiwów, publikacji naukowych. Pisały pamiętniki, listy, prowadziły salony literackie - ale te formy były traktowane jako "mniej poważne" niż akademicka historia. Dopiero w ostatnich dziesięcioleciach historycy zaczęli systematycznie badać te źródła i pokazywać pełniejszy obraz epoki. Dziś rzeczywiście potrzebujemy więcej opowieści o codziennym heroizmie - o tym, jak w trudnych warunkach zaboru utrzymywano gospodarstwa, wychowywano dzieci po polsku, organizowano życie wspólnoty. To historia równie ważna jak ta o powstaniach.  Pozdrawiam.      Ps. Bardzo podoba mi się książka - świetnie się przy niej relaksuję! Poznałam Janka - mentalnego bliźniaka Marka i tak samo go polubiłam. Wyobraziłam sobie Ciebie na kortach Florydy. :)) Ciekawa jestem, dlaczego znowu pojawiła się piękna Niemka - one nie mają dobrej opinii, jeżeli chodzi o urodę. Przeczytałam 60% i już sie martwię, że niedługo skończę - a lubię się czasami delektować fajnymi opowieściami.      @hollow man   Bardzo dziękuję! :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...