Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• bywa że życie zgniata nam marzenia przytłacza do muru zdołuje i peszy i jeśli nawet coś zacznie się spełniać już nie potrafimy normalnie się cieszyć   Pozdrawiam
    • @Naram-sin łał

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• sam wychodzisz wiesz, że nigdy go nie spotkasz z każdym krokiem czujesz stajesz się uboższy lub bogatszy przerobiłeś lekcję z życia bo coś dźgnęło w samo serce cię z ukrycia   do tej pory gdzieś to było poza tobą gdzieś się działo gorzkie łzy i smutne słowa aż tu nagle sam przeżyłeś los cię dotknął czy biedniejszy czy bogatszy przemyśl mocno   pozdrawiam
    • Osoba ja Osoba ja siedzi sobie obok Nie ma pewności czy miejsce chce zagrzać Czy czymś się zająć Czy patrzeć leniwie  Czy być sobą Czy udawać lepszą  A może gorszą Osoba bez pewności a jednak spokojna Osoba ja na pewno wie tylko Że lubi herbatę z cytryną maliną bez cukru Z niezagrzanego miejca łatwiej uciec
    • powiązane z pokorą, ale po przeczytaniu zamurowało się z Tobą podzielę:                          "Ja nie daję łaski dlatego, że ktoś zasługuje. Nikt z ludzi nie zasługuje na to, co otrzymuje. Daję wówczas, jeśli ktoś pragnie przyjmować Moje łaski i przyjmuje drogę, jaką go prowadzę,by uzdolnić do służenia tymi łaskami.                             Droga prowadząca do znaczących i wielkich łask (mających szerokie znaczenie jako znak mojego działania) jest bolesna i trudna, bo potrzeba głębokiego oczyszczenia duszy i ciała, by łaska Moja nie została użyta na własną chwałę, gdyż to prowadziłoby do zguby zamiast do świętości.                               Dlatego, gdy ktoś pragnie charyzmatów i łask potrzebnych do wypełnienia tej służby, to musi być otwarty na wszelkie Moje sposoby przygotowywania go.                                     Moja łaska obejmuje także siły potrzebne do heroicznego trwania i ufności. Daje je, gdy Moje dziecko pragnie ponad wszystko wiernie Mi służyć i wypełniać Moją wolę. Gdy pragnie kochać, jak Ja ukochałem.                                     Nie myśl o swojej niegodności, o tym, że nie zasługujesz. Raduj się, Bądź wdzięczna i w uniżeniu służ Moimi darami, aby rosło królestwo miłości."                                                                        Słowo Pouczenia sb. 23.061990 g.22,05 Alicja Lenczewska
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...