Pan Ropuch Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 (edytowane) I znów tonę w tych dźwiękach słowach tkanych tak, nic tylko nosić na rękach śpiewano sercem głową z przepony ciałem czytano nuty i to wieczne Matuzalem krakowski to spleen szyk i skrzypeczki musi biegnie przez bracką znów Pan Mistrz Wodecki Edytowane 15 Maja 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 4
Marek.zak1 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Ceniłem Go, w końcu chyba to jedyny znany mi piosenkarz z wykształceniem muzycznym. Umiał śpiewać i grać na różnych instrumentach, nie fałszował. Pozdrawiam. 1
Pan Ropuch Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 (edytowane) @Marek.zak1 @Gosława Zaczęło się od Zauchy a później samo poleciało do Wodeckiego piękne teksty piękne wykonania... ps. jeszcze jedna! Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 15 Maja 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 1
Pan Ropuch Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 @Gosława erotycznie też bywało a jak :D :D :D Pozdrawiam Pan Ropuch
Pan Ropuch Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 to łap jeszcze jedną i uciekam :D :D :D
Jo Shakti Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 @Dag zgodzę się... teraz w większości to produkty showbiz... pozdrawiam 1
Pan Ropuch Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 (edytowane) Nie narzekajmy jednak śmiem twierdzić, że obecnie polska scena alternatywna prze i prze do góry wypierając cały ten szołbizzz gdzie jego miejsce (śmietnik historii :DDD) Naprawdę jest dobrze! The Dumplings, Organek, Król, Ralph Kaminski, Kwiat Jabłoni, Kortez, Kamp! a nawet Podsiadło jest czego posłuchać... Mistrzowie to Mistrzowie długo wymieniać... teksty pisali im Poeci ot chociażby Jonasz Kofta itd. etc. Pozdrawiam Pan Ropuch Piosenka :) Edytowane 16 Maja 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 1
Pan Ropuch Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 (edytowane) O proszę! i nie wszystko da się usłyszeć :D:D:D Dziękuję Piękna! Wracając do Mistrzów :D :D :D Mistrz Mistrzunio Mistrzuniunio Pan Wojciech Młynarski Edytowane 16 Maja 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
Tomasz Kucina Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Mistrz niedościgniony - pan Z. Wodecki. Andrzeja Zauchę wspominasz - kurde - wielka moc! Pięknie. Zwięźle, bez emocji... a ile treści. Pozdrawiam. 1
Jo Shakti Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2021 @Dag Trudno mi się nie zgodzić, jednak ja w muzyce tego rodzaju zatrzymałam się w erze dinozaurów, teraz słucham zupełnie czegoś innego. ;) pozdrawiam serdecznie 1
Pan Ropuch Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2021 :D pochowane w tekście piosenki to: Pozdrawiam Pan Ropuch
Rekomendowane odpowiedzi