Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Somalija   Aby wynająć Lisowczyków: trzeba było mieć zgodę polskiego króla - prawie cała Europa wynajmowała Lisowczyków - to byli jedni z najlepszych żołnierzy.   Tak przy okazji: nazistowscy banderowcy (było kilka formacji i jedna z nich została skazana w Norymberdze) - mają na sumieniu Polaków, Ukraińców, Rosjan, Białorusinów, Niemców, Łemków, Ormian, Cyganów i Żydów.   Niemcy zostali ukarani za zbrodnie przeciwko ludzkości i zbrodnie wojenne w Norymberdze, a Rosja przeprosiła Polskę za zbrodnie wojenne - zrobił to prezydent Włodzimierz Putin w Katyniu i przekazała kopie dokumentów w sprawie Zbrodni Katyńskiej.   Rzeź Wołyńska to zbrodnia przeciwko ludzkości i nigdy nie ulega przedawnieniu, a Zbrodnia Katyńska - to zbrodnia wojenna i ulega przedawnieniu.   I dlatego jak najszybciej trzeba przeprowadzić ekshumacje pod szyldem Międzynarodowego Trybunału Sprawiedliwości w Hadze - na Wołyniu, Rusi i Podolu - inaczej potomkowie nazistowskich banderowców znowu zaczną mordować naszych obywateli.   Łukasz Jasiński 
    • @Duch7millenium zdradzisz powiązanie Twojej perykopy [J10,34-36] z przebaczeniem i miłosierdziem? Głęboko wierzę, że Słowo Boże jest żywe... ale nie zawsze nadążam za odbiorem innych ludzi...
    • @violetta

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Charismafilos   «Czyż nie napisano w waszym Prawie: Ja rzekłem: Bogami jesteście?6 35 Jeżeli [Pismo] nazywa bogami tych, do których skierowano słowo Boże - a Pisma nie można odrzucić - 36 to jakżeż wy o Tym, którego Ojciec poświęcił i posłał na świat, mówicie: "Bluźnisz", dlatego że powiedziałem: "Jestem Synem Bożym?"     Żegnam!
    • @violetta   Nie wiedziała, że jest naga, a to oznacza - ślepa bogini Temida 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...