Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Wiesław J.K. Bardzo słuszne spostrzeżenie. Dziękuję i pozdrawiam.
    • A gdybym rozśmieszył Cię swoim limerykiem, to miałbym jakieś szanse?   Jaś wyznał miłość Magdzie z Rybnika tak jak przystało na romantyka cudne rymy szeptał w uszko lecz skrzypiało mocno łóżko bo nie utrzymał rytmu wierszyka   Pozdrowionka.
    • Szkoda, że żartobliwie, a nie prawdziwie  a może jednak prawdziwie Kredens pozdrawia 
    • @mariusz ziółkowski Czasami wyrwa w płocie to jak okno na świat. Pozdrawiam serdecznie!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Chyba się muszę nieco rozpisać. Od nastoletniego wieku miałem częsty kontakt z Bydgoszczą. Trenowałem skok w dal w AZS-ie Toruń, więc kilkakrotnie w sezonie jeździliśmy na zawody na stadion Zawiszy, gdy jeszcze nie było tartanu. Wysiadaliśmy z pociągu w Bydgoszczy Leśnej.W kolejnych latach, gdy już studiowałem na warszawskiej AWF także często odbywały się tam zawody lekkoatletyczne, czy to mistrzostwa Polski, czy mecze międzypaństwowe, w których brałem udział. W kadrze poznałem również trójskoczka Michała Joachimowskiego, późniejszego wicewojewodę bydgoskiego. Obaj byliśmy związani ze Żninem, gdzie mieszkał Michał, a ja z bratem spędzaliśmy caluśkie wakacje u babci i wujka. Niestety Michała w 2014r dopadł rozległy zawał i nic nie dało się zrobić; a był silny jak tur. Pozdrawiam Andrzej Kędzierski ( 7,97m).
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...