siachna Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Dostałam talizman na wieczne - pamiętam żeby wiedzieć, że w opiece jestem że zawsze będzie jak to się stało, że od kilku dni zaciska się na mojej szyi z każdym ruchem ciaśniej już nie ratuje - gasnę a ja ciągle wyciągam dłoń i łapię go choć dusi z każdą chwilą bardziej talizman i przekleństwo 30.04.2021 r. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 4
corival Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 @siachna Skoro tak dusi i dręczy, to może racjonalnie byłoby go zdjąć jednak... przynajmniej na jakiś czas, aż się wygładzi... :) Pozdrawiam :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Wywalić, sprzedać jako złoty złom i kupić sobie coś fajnego. Pozdrawiam 1
corival Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 @siachna @Marek.zak1 Najlepiej z bursztynem, żeby przekleństwo pochłonął ;) Pozdrawiam :) 2
corival Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 @Antosiek Szyszka Dziękuję za dedykację, właśnie o taki bursztyn chodzi :) Pozdrawiam :) 1
huzarc Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 @siachna Talizmany mają zawsze subtelny związek z fatum, z klątwami losu. Znosi się często irracjonalnie jak najbardziej namacalny ból, pielęgnuje dokuczliwy rytuał, narzuca się sobie magiczne okowy, aby ujarzmić strach przed tym, co hipotetyczne... 1
Gość Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 @siachna Tak to jest z tymi talizmanami. Zdejmujesz go z szyi, rzucasz w kąt, a potem widujesz w lustrze, że jego kształt odbił się na zawsze na skórze. Dobry wiersz, dziewczyno. Rozumiem, szanuję.
siachna Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 @corival obiecałam, że sama go nigdy nie zdejmę. Gdybym miała wyważyć jego drzwi, to zrobię to i On go zdejmie. @Marek.zak1 uwielbiam to realistyczne "krótka piłka" podejście. Kiedys się go nauczę... @corival kocham bursztyny, właśnie ich mam najwięcej w mojej szkatułce @Antosiek Szyszka kocham tę piosenkę z dzieciństwa, a teraz kocham ją jeszcze bardziej. Doskonały cover Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @huzarc dokładnie to robię, nadal go nosząc, ujarzmiam paniczny strach przed tym, co hipotetyczne. @Gosława i ręka, która gładzi głowę pełną roztrzęsionych myśli, cii ciii spokojnie, śpij, jestem. A nie ciągłe przerażenie. Wiem...
Somalija Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 @siachna przecież, to serce od początku było puste... Nie ma czego bronić. Pozdrawiam. 1
siachna Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 @error_erros o matko! Jak bardzo dziękuję. Cieszę się, że Ci się podoba. To jeden z tych, które wylewają się same z człowieka. Coś jak: muszę, bo się uduszę! Doskonale to opisałeś. Nawet jeśli zostanie zdjęty, już zawsze będę go tu widzieć. @Dag to jest najcenniejszy dar, jaki w życiu dostałam od kogoś, kto w sumie... Chyba nie chce mnie w swoim życiu... Ale jednak jestem najważniejsza. Śmieszny paradoks, prawda? @Somalija sama nie wiem... Może i tak.
8fun Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odszedł zabierając z sobą lewą komorę prawą zostawił przestrzeloną dziurawa pompuje krew do mózgu tylko po to by podtrzymać świadomość że obie zawsze należały do niego ...przejdzie z czasem :) Edytowane 6 Maja 2021 przez 8fun (wyświetl historię edycji) 1
corival Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 @siachna Najlepiej, gdybyś przynajmniej jednego nie miała w szkatułce, ale na sobie. Nie szkodzi, że będą się obijały i ocierały o siebie. Atmosfera zacznie się z wolna oczyszczać :) 1
siachna Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 @8fun i będą należeć do końca moich dni. Pięknie ujęte. Przepięknie, boleśnie j prawdziwie. Dziękuję! @corival niech wreszcie zacznie się oczyszczać... Może przyjdzie oczyszczenie razem z wiosną... Gdzie ta wiosna?!
Annuszka Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 Świetny wiersz... Czasem trzeba coś puścić, żeby się ratować, ale niełatwo wypuścić z rąk najcenniejszy dar, rozumiem to i szanuję. 1
siachna Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @Annuszka ogromnie dziękuję za opinię i poświęcony czas. Bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój wiersz. A o mój najcenniejszy dar zawsze będę walczyć. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi