corival Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Podmuch znad morza ciężki od wilgoci, zmierza do miasta, energicznym dmuchem. Nagle przeszkoda... od gór się odbija, pnie na szczyty, zlewa stoki deszczem. Na żyzne równiny dociera wiew suchy, zgubił swoje brzemię wiaterek od morza. Swobodnie hula upity wolnością, sidła zastawiają przebiegłe istoty. Widok jest znajomy: rzędy konstrukcji zdobnych słonymi udźcami, wyznaczają sens zajęć. Wiatr w pięknych kajdanach z pewną dumą traktuje zadanie, muskając wiszące szeregi. Dzięki niemu powstaje przepięknie pachnąca, słynna od starożytności, szynka parmeńska 2
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2021 @corival no nie jako wegetarianim, nie moge lubic szynki ;) ale wiem o czym piszesz :) piekne wspomnienia 1
corival Opublikowano 27 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2021 @Igor Osterberg aliceD Cieszy mnie, że mimo wszystko doceniłeś. Ach, wegetarianin... to może "W cieniu oliwnego gaju" ;) 1
[email protected] Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 @corival Smacznego Cori, dałaś obraz wspaniałego regionu i z tego czego słynie na całym świecie. Kąsek był smakowity. Wszystkiego dobrego, miłych wakacji. 1
corival Opublikowano 29 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 @[email protected] O, dziękuję Grzegorzu. A region i wyroby rzeczywiście fantastyczne. Wzajemnie przyjemnych wakacji życzę. Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 @ais Cieszy mnie, że się spodobało... Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi