Ten utwór został doceniony przez użytkowników. GrumpyElf Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) piszę list życia odwiecznym piórem ręką co wie że tak trzeba wyznaję uczucie zrodzone przez lata w najgłębszym bólu wartym istnienia słowa są proste jak miłość gdy kwitnie kocham dziękuję słucham wybaczam potwierdzam pieczęcią dotyku na ogrzanym sercu dowodem dla świata jest papier kalka stalówka stawia finalną kropkę nadawcę brata z adresatem na parapecie siadł biały gołąb jestem w domu Edytowane 1 Maja 2021 przez GrumpyElf (wyświetl historię edycji) 14
Stracony Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Rozumiem Twój wiersz jako otwarcie na miłość, dojrzałą miłość stąd "kocham, dziękuję, wybaczam, słucham". Leć gołąbeczku, leć...zanieś wiadomość ukochanemu. Tego Ci życzę. Wiersz oddaje tęsknotę bez pretensji,żalu w głosie, z nadzieją.Podoba mi się. 1
GrumpyElf Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @Stracony List piszę do samej siebie :) Gołąb to symbol pogodzenia się z tym kim jestem - pokój. Tytuł wiersza przewrotny. Chyba muszę jeszcze go dopracować, ale wyrwał się niczym ten gołąb. Od pokochania siebie zaczyna się nowe życie. 2
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Zdolność do napisania pozytywnego wiersza o sobie samym - tego Ci właśnie pozazdrościłem. Widać w nim, że czujesz się ze sobą szczęśliwa i spokojna - zjawisko dla mnie niepojęte ;P
Stracony Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Wiersz jest dopracowany, pierwsza strofa wszystko wyjaśnia.To ja wszędzie widzę miłość :) Teraz ,Twój wiersz jest jeszcze lepszy:) 1
GrumpyElf Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @error_erros Oj, mordeczko, wiersz wszystko zmieści, powinieneś to wiedzieć :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I to jest cudowne. Wręcz przepiękne :) 1
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No ale jeszcze trzeba umieć to napisać, a moja zdolność zauważania i opisywania pozytywów ma poważne ograniczenia :P
GrumpyElf Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @error_erros U Ciebie jest bardzo dużo pozytywów, nie patrz na szaty. Wciąż pamiętam Braille, Męstwo, Pilnuj Mnie.
corival Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Żyć w zgodzie z samym sobą, to w dzisiejszym świecie luksus. Większość ludzi go nie ma :) Podziwiam i pozdrawiam :) 2
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W statystyce wypadają raczej żenująco ;D I tak ma być! Smutek! Jesień! Nagrobki! <3
GrumpyElf Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Padlinaaaaaaaaaa :) <3 @corival Dziękuję i zgadzam się. To jednak nie jest nigdy stan, a raczej kierunek. Wymaga to świadomego wysiłku, ale wystarczy chcieć. Pozdrawiam ciepło. 1
corival Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Dążenie do czegoś zawsze wymaga świadomego wysiłku. Dążmy więc :) 1
Jo Shakti Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Pozwól, że postawię kropkę nad "i"... i zacytuję: Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego... niby oklepany tekst, ale kolejne wyzwanie, bo... człowiek uczy się całe życie... Podoba mi się pozytywny wydźwięk twojego wiersza i widać, że wiesz, o czym mówisz. Pozdrawiam :) 2
GrumpyElf Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @corival Słuszna uwaga :) @Jo Shakti Tak, to przykazanie się idealnie wpasowuje w przekaz i aż niesamowite jaką ma uniwersalną moc! Niestety, może przez swoje oklepanie, zdaje się nie jest powtarzane z pełnym zrozumieniem. Dzięki za wizytę i bardzo trafny komentarz. Również pozdrawiam :) 1
iwonaroma Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Tak trzymać. Odwieczne pióro :) - super. Zastanawia mnie to kreślenie kropki, czy nie lepiej 'stalówka stawia ostatnią kropkę ' bo kreślenie to jednak z punktu A do punktu B... (Ależ dziś jestem drobiazgowa ;)) Pozdrowienia 1
siachna Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @GrumpyElf kocham, dziękuję, słucham, wybaczam - oto miłość właśnie. Pięknie, kobieco! 1
GrumpyElf Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @Gosława Pamiętniki warto pisać, niech straszą, nie w gładkości ich istota. Wiesz, żyć jak gdyby nigdy nic byłoby niemądrym, ale chodzi o to żeby siebie przytulić tak, jakbyś wsparła w biedzie przyjaciela. W ten sposób zdrowiej idzie się dalej, a i towarzyszom podróży lżej. Marzy mi się, aby ukochanie samego siebie było kiedyś wplecione we wczesną edukację, bardzo jest to ludziom potrzebne, a to właściwy etap zaczyna się z pierwszym dniem. Pozdrawiam ciepło :) @iwonaroma Pobawię się z tym w myślach i coś czuję, że zmienię - dzięki, tak rzeczywiście lepiej siedzi frazeologicznie, to "stawianie kropki nad i". Pozdrawiam ciepło :) 1
GrumpyElf Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie to. Myślę, że mogę sobie wyobrazić jak fajnie i mądrze rozmawiasz z dziećmi, ile ciepła wynoszą. :) W tym mnożeniu właśnie jest sedno. "Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli"
Nefretete Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @GrumpyElf I to potwierdza, moje domniemywania odnośnie miłości. "dowodem dla świata jest papier kalka" Człowiek ma do wyboru! Być nieśmiertelnym, w sensie nie znalezienia sobie partnera(partnerki) Co w istocie współgra z samotnością, pewnego rodzaju. Albo wybierze, nie wolność, która zgoła przypomina zarys, standardowej kolei rzeczy. I tu jest pies pogrzebany. Bo papier to nie miłość?! Treść mi się podoba! Pozdrowienia ślę 1
GrumpyElf Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 @Nefretete Dzięki, że wpadłeś :) Papier kalka, bo oryginał należy się tylko Tobie, mi, autorowi listu. Świat niech się cieszy, że kalkę dostał. Papier to zdecydowanie nie miłość, choć są ludzie, którzy sobie papier ($) ukochali.
Rekomendowane odpowiedzi