Dared Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2022 @BPW Cytatów chyba, raczej się nie wymyśla ;-) pomysł fajny @Dared "Zakochałem się tylko dwa razy. Raz, gdy spojrzałem w lustro, raz w butelce piwa" - Sid Vicious @Dared "Napis w Pompejach na ozdobionych fallusem drzwiach fornicis (lupanaru): Heic habitat felicitas (Tu mieszka szczęście); napis ten brzmiał naiwnie dla wchodzącego, ironicznie dla wychodzącego, a sam przez się był humorystyczny." A. Schopenhauer
M_arianne Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2022 "Mowa jest srebrem, a milczenie złotem."
Gizel-la Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2022 "Nie trać czasu na wyjaśnienie. Ludzie i tak słyszą to, co chcą usłyszeć." (Paulo Coelho)
BPW Opublikowano 18 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 "Nie daj Boże czego byśmy nie zrobili, to i tak zostanie to zapomniane"
JWF Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 Na dnie czasem kryją się największe skarby. - moje Staraj się pytać "dlaczego" z ciekawości a nie z żalu. - moje 1
JWF Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 Cytuj samego siebie tak, aby inni się nie połapali, że to robisz. - autor nieznany 1
JWF Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 Nie wejdziesz na Kilimandżaro nie będąc w Afryce. - moje Nawet najgorszy koszmar mija, ale po przebudzeniu możesz znaleźć się w kolejnym. - moje Jeśli toniesz - nie nabieraj wody w usta. - moje Jeśli myślisz, że Wszechświat Ci potajemnie sprzyja, być może wdepnąłeś w jakieś ezoteryczne gówno. - moje 1
Gizel-la Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2022 Jedyne, co nas ogranicza, to myśli w naszej głowie. Moezumi Roshi
JWF Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zanim zaczniesz się wspinać na wysoką górę - kup czekan. - moje Tym większa frustracja z kamyka w bucie im wygodniejszy but. - moje Jeśli inni nie cytują ciebie - cytuj sam siebie. - moje 1
Gizel-la Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2022 (edytowane) Nie martw się, że nie zdobyłeś koszulki maratończyka. Nie sztuką jest "przejść" maraton. Sztuką jest przebiec nawet dużo krótszy odcinek, ale tak, by o Tobie usłyszeli. /zasłyszane od Mistrzów/ Edytowane 19 Czerwca 2022 przez Cor-et-anima (wyświetl historię edycji) 1
M_arianne Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2022 (edytowane) "Ku pokrzepieniu serc"... Edytowane 3 Lipca 2022 przez M_arianna_ (wyświetl historię edycji)
Gizel-la Opublikowano 4 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2022 "Są ludzie, którzy mówią, mówią… aż w końcu znajdą coś do powiedzenia." (Sacha Guitry) 1
M_arianne Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 (edytowane) Krasomówstwo, czy tyrada? Nie śpieszmy się; pośpiech jest złym doradcą. Edytowane 5 Lipca 2022 przez M_arianna_ (wyświetl historię edycji) 1
Gizel-la Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 Ludzie rzadko robią to, w co wierzą. Robią to, co jest wygodne, a potem tego żałują. (Bob Dylan) 1
Gizel-la Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 Niezmienność - to gnuśnienie. To cecha starzejących się umysłów. Kalejdoskop myśli i czynów - wprost przeciwnie. (własne) 1
Rekomendowane odpowiedzi