Leszczym Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) We dwóch, w zardzewiałej kuchni pośród metalizujących urządzeń: Spoglądamy na problem wyzbyci krzywdy, winy i winnych szukamy tylko rozwiązania. Używamy wulgarnych zwrotów inaczących się w nieodpowiedniość dosłowni co do joty. Zauważamy, że mnóstwo się nie udało skrótem tłumacząc złożoność oto takie jest życie. Codzienność ubieramy wyrazami ogrom wszech nieszczęścia nazywając destrukcją pozytywną systemu. Zamiast rzewnie ciekle płakać wysuszeni z przejawów uczuć szukamy dróg optymizmu. Wypowiadamy prostawą sentencję bo one nas nie kochają niekiedy z wzajemnością. Mężczyzna przed skokiem jak kania dżdżu potrzebuje metalicznej rozmowy do białego rana z kimś i z papierosem i z winem. Edytowane 16 Czerwca 2021 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 3
Leszczym Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 @Gosława a dziękuję Bardzo, ż wzajemnością;))
corival Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @Leszczym Dotarłam do końca tekstu z wnioskiem... uproszczenia. I "wulgarne zwroty", i "takie jest życie", i "szukanie dróg optymizmu" na to wskazują. Przydała by się jakaś dyskusja, najlepiej pełnymi zdaniami. Może wówczas pojawiłyby się jakieś wnioski. Tak wyglądają moje gdybania :) Wiersz spodobał mi się wbrew pozorom. Daje do myślenia. Pozdrawiam :) 1
Leszczym Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @corival pojęcie metalicznej rozmowy w moim ujęciu jest pojęciem męskiej, lekko uproszczonej i o obniżonym poziomie wrażliwości dysputy. O czymś takim chciałem napisać, my mężczyźni bardzo potrzebujemy takich rozmów;))
[email protected] Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @Leszczym Męska rozmowa na argumenty, temat niejako ambiwalentny. Miłego wieczoru. Im więcej rozmów tym mniej sporów. 1
Leszczym Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @[email protected] tak pewnie tak bywa. Rozmawiajmy!;)
Tomasz Kucina Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Ciekawy utwór. Życie ma czasem drastyczne momenty, albo przynajmniej bardziej "baryczne", w wierszu jest jednak jakaś nadzieja, wskazuje na to owo "szukanie dróg optymizmu", ogólnie naturalizm w treści utworu bardzo dobrze buduje te relacje peela, i ostatecznie autora z czytelnikiem. Więc ok. Pozdrawiam. 1
Leszczym Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @Tomasz Kucina Dziękuję;) 1
Tomasz Kucina Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2021 A bardzo proszę, ciekawa lektura, przyjemnie się czytało. Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi