Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Postscriptum do Najświętszego Sakramentu Kiedy już topografię opuszkami palców liczę, pas skóry pachnie mlekiem, a przecież jak sól smakuje, tam gdzie pod piersi gzymsem pocałunek mój schnie. Kiedy już na rozstajach lędźwi ostyga kaplica, z tabernakulum świeci kropla jak hostia w lunulę łona wtulona, cisza oddycha i pół śmierć drga. I kiedy Ona nad nami zawisa schylona, by głaszcząc włosami gwiazd gasnące plateau naszych czół, kiedy mógłbym tak skonać, mógłbym zostać tak już. Wtedy krwawa eksplozja i błysk zórz— to papierosa zapalił w niebie Bóg. Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 9
[email protected] Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @Czarek Płatak Czarku czytałem przed chwilą ten wiersz na Zaciszu, chyba Twój najlepszy... Gratuluję. Wszystkiego dobrego. 1
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @Czarek Płatak Łooo, panie, ja tu muszę serduszko zostawić, nawet mimo tego, że jest mocno "bożo". Genialne!
GrumpyElf Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @Czarek Płatak Dla takich wierszy tu jestem. Nie muszę nic więcej dodawać. Gratuluję wiersza :) 1
beta_b Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Misterne Misterium. Aż popatrzę na czas po - pod innym kątem ;) bb 1
Wiesław J.K. Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Czarek PłatakInteresująca alegoria Czarku. Wiersz super! Pozdrawiam. 2
Nata_Kruk Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Bardzo oryginalne.. postcriptum.. Potrafisz zaskakiwać pomysłami, tutaj również... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Puenta, fantastyczna. Pozdrawiam.. 1
Pan Ropuch Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Znałem kiedyś takich co zupę mleczną solili, a nie słodzili :D Ale do rzeczy. Ten erotyk jest KOSMICZNY! Rozkłada mnie na łopatki za każdym odczytem. (Gwarantuję było ich już conajmniej 6 ) Nie łatwo uchwycić w wierszu kochanie się i erotyzm zarazem Tobie to się udało. Sacrum z profanum zawisły na szali i się kołyszą, chyboczą na jedną i drugą stronę, takiego impasu i niezdecydowania nawet Bóg nie wytrzyma i weźmie przerwę na papierosa :DDD Bravo bravissimo! Pan Ropuch 1
Czarek Płatak Opublikowano 11 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Nie spodziewałem się Ciebie. Doceniam i pozdrawiam Bardzo dziękuję. Trochę tutaj pochowałem z nimi pod kołdrą, ale co to już trzeba zaglądać. Pod kołdrę i za chmury :) Dziękuję koledze ;) Przemiło mi. Pozdrawiam Słusznie, bo misterium to jedynie narzędzie do ukazania innego aspektu ;) Hahaha, wieszczu :)) Szykować mi miejsce na Skałce proszę :)) Dziękuję i odpozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 11 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiedziałem, że palisz. Ale od teraz wiesz, że można puścić dymka ze Stwórcą :)) Dzięki Nat. Ślę ukłony i uśmiech Dziękuję. Dla mnie jako autora taki komentarz to potężny zastrzyk energii. Przyda się :) 1
Rekomendowane odpowiedzi