bronmus45 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gromadka mrówek niesie pokaźny listek - zbiorowa mądrość ~~ Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez bronmus45 zmiana tytułu (wyświetl historię edycji) 2
[email protected] Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @bronmus45 Haiku oceniające, wiesz co to znaczy, Japończyki spalili by Cię na stosie. Obserwuje pracujące mrówki na swoim ogródku, mam kilka mrowisk i to co widzę - zadziwia. Pozdrawiam pięknie.
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @[email protected] - pewno masz rację, więc nawet się nie sprzeciwiam - może przenieść do miniatur?
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @bronmus45 - tak byłoby zapewne lepiej .. ~~ gromadka mrówek niesie pokaźny listek - gniazdo w budowie ~~ .. bowiem nie przesądzam tutaj o niczym, do czego akurat posłuży ten listek
[email protected] Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @Jacek_K "Zbiorowa mądrość" - skąd wiemy że mrówki są mądre, ja nie wiem, bo tego nie widać. Pozdrawiam Jacku.
[email protected] Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @Jacek_K Wg mnie to jest miniatura, nie dość że nie spełnia wymogów haiku jeśli chodzi o budowę, to jeszcze... no właśnie, pisaliśmy o tym wyżej. Japończycy są na tym odcinku rygorystyczni, np: W Europie jest już inaczej, panuje wolność twórcza na całej linii. Sam nie jestem zwolennikiem takiej ekwilibrystyki słownej. Zasady to zasady.
Rekomendowane odpowiedzi