corival Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) Pośród traw, ziół wielu, migocze i błyska klejnotów moc wielka. Umyka w trawie, przejrzystością wabi. Stąd bierze początek pluskające zimno, niteczki radosne, spływa po pagórku. Szuka chyba czegoś. Krystaliczny, wartki, wąziutki strumyczek, biegnie gdzieś przed siebie. Cierpliwie zaznacza ustaloną trasę. Drzew wreszcie dopada bystra strużka dźwięczna. Pracowicie kręci, na koniec znajduje cel krótkiej podróży. Nie taki już czysty, dość również leniwy, z grzywą zieloną. Łypie dość ponuro wód łapczywy strumień. Uroda zanika, choć nie ginie przecież. Brylantowa wstążka zmieszana, rozbita, zdąża ku północy. Edytowane 11 Września 2024 przez corival (wyświetl historię edycji) 3
Jo Shakti Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Barwny wiersz... tyle się w nim dzieje, a to pprzecież tylko strumyk... a może aż... ;) pozdrawiam 1
corival Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @Jo Shakti Źródło, początek rzeki :) Dziękuję za obecność i miłe słowa , pozdrawiam :) 1
[email protected] Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @corival Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mój potok nazywa się "Srebrzanka"... siadam tam patrzę i piszę - to co widzę, to co słyszę, to co w duszy gra. Pozdrawiam Corival, jakże monotematyczne nasze wiersze, ale jakże inne.
corival Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @[email protected] Natura niby powtarzalna, a nigdy nie bywa monotematyczna. Sądzę, że nasze wiersze krążące gdzieś tam, wokół niej również takie nie są :) Ech, masz potok ... ja w tej chwili nie bardzo mam w zasięgu jakiś zaprzyjaźniony, ale pamiętam taki... i znam jego źródło :) Dziękuję za odwiedziny i wzajemnie pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi