Natuskaa Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 kolejny dom się zaścielił zaraz będą chodzić ludzie mierzyć projektować ustawiać każdy zgodnie z rolą jaką ustalił dla siebie jeden będzie ustępliwy drugi nie do poruszenia zaczną trzeć podłogę zostawiając brzydkie rysy potem nawet pocieknie z sufitu po ścianie i wyjdzie dom z siebie będzie paradował nagi po osiedlu po znajomych ktoś zbatorzy go ktoś ubierze wzruszy się więc opamięta i wróci do siebie wróci znów przyniesie ciepło które zawiesi jak lampę wnet rozleją się jasności tylu ludzi się na nie złożyło polubili jego mieszkańców niech i oni polubią siebie 5
miauczenie owies Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Można by trochę przystrzyc, np pozbyć się drugiego wróci w ponizszym wersie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jednak całość przyswajalna. 1
GrumpyElf Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @Natuskaa W tym polubieniu to nawet najpiękniejszy dom nie pomoże. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to mi najlepiej dla wyobraźni zabrzmiało. Fajny wiersz :) 2
Natuskaa Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Drugie "wróci" służy pogrubieniu tego słowa. Niech zostanie. Dzięki za odwiedziny. Pozdrawiam :) 1
Natuskaa Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie masz rację, jak ktoś o dom nie dba to jego uroda niknie. Myślę, że (jeśliby rozpatrywać to dno wiersza o którym piszesz , jeśli dobrze zrozumiałam, bo w założeniu tu są dwa rozważania) i tak warto próbować. Akurat obserwuję w otoczeniu pewien rozpad, który bardzo mnie zabolał i to jest niesamowite jaką konstrukcją był, bo kiedy się wali to po bokach wszystko dostaje rykoszetem. Dziękuję za wizytę i miłe słowo :) Pozdrawiam. 1
corival Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 @Natuskaa Podstawowa prawda i meritum całego wiersza tkwi w jego tytule. Zgadzam się z tym stwierdzeniem w stu procentach :) 2
Nata_Kruk Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .. cyt. - czas - ja chyba taki rozkład jakiś czas temu widziałam, a w treści, można "doczytać" inny, alternatywny rozkład... Popłynęłam wersami... Pozdrawiam. 1
Natuskaa Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ech... w takim razie może powinnam zakończyć na tytule? :) Dziękuję i pozdrawiam. Próbuję zaczarować rzeczywistość :) może trochę przestrzec, bo jednak jeśli chodzi o ludzi, są pary, które jak ta szklanka z duraleksu spadły na kafelki ze trzydzieści razy, ale pozostają w całości. Miło ciebie widzieć pod tekstem :) Pozdrawiam.
corival Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2021 @Natuskaa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ech... w takim razie może powinnam zakończyć na tytule? :) Dziękuję i pozdrawiam. Ładnie by to wówczas wyglądało... ;) Jedno jest pewne, zaskoczeniem zrzuciłabyś z krzesła niejedną osobę jak sądzę :) Pozdrawiam :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wytłuszczone... tak, są i takie pary, że pomimo... są razem. .... próbuj jeszcze, jeżeli tak jak ten wyżej, to będzie dobrze. 1
Natuskaa Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na bank... haha Miłego wieczoru życzę :) Wciąż najtrudniej jest mi wyrzucić siebie samą z linijek, żeby wyszło uniwersalnie... ale będę próbowała :) Miłego wieczoru :)
Natuskaa Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To wynik obserwacji budowy u sąsiada :) Dopóki dom nie był zadaszony to nikt nic przy nim nie robił w środku... wiadomo to byłoby bez sensu skoro gips zamoknie i takie tam. Tak naprawdę budynkiem jest zainteresowane zawsze wąskie grono osób i to im zależy na wewnętrznym wyglądzie, ale oni chodzą wkoło niego przez cały czas, nie przyjdą nagle znikąd dlatego "chodzić". :) Myślę, że to jest indywidualna sprawa... bywają przecież różne przypadki. Ciebie też miło było gościć:) Miłego wieczoru życzę.
Rekomendowane odpowiedzi