Jo Shakti Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Piękno Twoje zamknięte w skrzydłach motyla Dobro w korzeniach drzewa Rośniesz, kwitniesz, przeobrażasz się Jesteś górą i kroplą wody Kochałam Cię, gdy spływałeś rosą po moich udach Kocham, kiedy skąpani w Słońcu schodzimy po skalistym nabrzeżu Żeby zanurzyć stopy w wodzie Będę kochać, gdy srebrną nicią zasnuje się nasz dom... Zagramy na flecie i uderzymy w bębny, Będziemy śpiewać o życiu wiecznym, W rytualnym tańcu oddamy cześć bogom ... W końcu wypełni nas wszechprzenikające i nieskończone Światło... I staniemy się jednym... A nasze dzieci odbudują nasz dom na nowo... Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez Jo Shakti (wyświetl historię edycji) 4
duszka Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To przepiękne, jak w Twoim wierszu otwiera się nieskończoność odczuwanej miłości, jak okno na wieczność... Pozdrawiam :)
corival Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @Jo Shakti Bardzo ładnie ujęta w słowa i obrazy nieskończoność przemiany, życia, istnienia. Co do końcówki, przyznam się do nieco obrazoburczej przekory w swoim wykonaniu ;) Pomyślałam sobie, że biedne te dzieci... trochę nieroztropnie rozpalać ognisko w domu. Później potomkowie muszą zaczynać wszystko na nowo :)
Jo Shakti Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @duszka dziękuję... właśnie taki miał być przekaz... nieskończoność odczuwalnej miłości... ;) @corival dziękuję... to mówisz, se lepiej nie rozpalać w domu ogniska... ;) zzastanawiam się nad tym zakończeniem... jakieś propozycje?... pozdrawiam
corival Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @Jo Shakti Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A może troszkę odwrócić? Coś w tym stylu... Zagramy na flecie i uderzymy w bębny Będziemy śpiewać o życiu wiecznym Spełnimy najstarszy rytuał Wtedy otworzy się niebo Spłynie na nas Światło Miłości Bezgranicznej A nasze dzieci odbudują dom na nowo...
Jo Shakti Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @corival dzięki za sugestie... pasuje mi słowo rytuał, więc może tak: Zagramy na flecie i uderzymy w bębny, Będziemy śpiewać o życiu wiecznym, W rytualnym tańcu oddamy cześć bogom... W końcu spłynie na nas wszechprzenikające i nieskończone Światło I staniemy się jednym... A dzieci odbudują nasz dom na nowo... No i czy słowo spłynie moznaby zastąpić lepszym... ? Pozdrawiam
corival Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @Jo Shakti O, no proszę... brzmi dobrze :) Dużo lepiej niż pierwsza wersja. Bardziej gładko się czyta. Stylistycznie też się wyrównało. Co do spłynie, to może "wypełni nas"? Pasowałoby do kontekstu.
Jo Shakti Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Wypełni nas... tak, to brzmi dobrze ;) dzięki i pozdrawiam...
Marek.zak1 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Nie wiem, czy to tak się dzieje, ale podoba mi się. Pozdrawiam
siachna Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @Jo Shakti jak pięknie opisane cały życie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi