corival Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Amarantowa czerń zmroku, pojawia się przeczucie. Gdzieś za nią, przesłonięta skrzętnie, żeby nie przerażać, musi być szczelina. Powód pędu, pośpiechu, gorączki... To tamtędy wycieka najcenniejsze. Niejeden dałby wiele, by zatrzymać ciągły ubytek, systematyczny odpływ czasu. 3
corival Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Właśnie tak :) O ten krótki, subtelny moment chodzi... Dziękuję :)
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @corival W pierwszej chwili chciałem się czepić "amarantowej czerni", bo z tego co wiem (a jako mężczyzna wcale nie muszę wiedzieć!) amarant to odcień różu. Zatem różowa czerń? Można by przymknąć jeszcze oko na "pomarańczową zieleń" albo "granatowy fiolet", ale czerń ma to do siebie, tak mi się przynajmniej wydaje, że albo jest po prostu czarna, albo nie jest czernią... ALE w sumie czemu nie? W końcu to poezja ;D Fajny wiersz. Zwłaszcza pierwsza zwrotka - ma w sobie jakiś niepokój, wyczekiwanie czegoś. Podoba mi się :)
corival Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Bywają dni, kiedy słońce zachodzi czerwienią. Wtedy przyjrzyj się tym ostatnim momentom, zanim zajdzie :) Najlepiej mieć wówczas przed sobą szeroki horyzont, a jeszcze lepiej otwartą wodę. Dziękuję :)
corival Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Dag Dziękuję za tak wysoką ocenę. Pozdrawiam :)
corival Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @Dag Nie przypuszczałam, że aż tak mocno przemówił do Ciebie ten wiersz :) Nie powiem, miło mi :)
GrumpyElf Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @corival Coś mocno w Twoim wierszu intryguje, ta ukryta w nim tajemnica jest tym, co podoba mi się najbardziej.
corival Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Dziękuję :) @Dag Swoją drogą ciekawa jestem tego wiersza. Ech, teraz będzie mnie męczyć ;)
corival Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @Dag Będę czujna i cierpliwa :)
Stracony Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @corival Czytając Twoje wiersze przestaję być obiektywny, zanurzam się. Będę więc milczał wymownie. 1
corival Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 @wojciech To prawda :) Odbity w falach tym bardziej żyje. Miło mi, że zajrzałeś. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi