Rafał Pigoń Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Minęło nas kilka świetlików,A te, co dotknęły nieba,Wierzę, są gdzieś ponad chmurami...Tu jest pochmurna noc.Odleciały ptaki...Gdzieś tam wzniosło się kilka rakiet,A ci, co zaspali, kartkują atlasCo jaśniejszych gwiazd....Dzieci skaczą na trampolinie,Ktoś uleciał w modlitwie...Ktoś nie umie latać.Ja, niewierzący, poszedłem spać i niechPrzyśnią mi się gwieździste nieboI długa, bezchmurna noc... 7
GrumpyElf Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Ile tu mądrego obserwatora, lirycznego oka... Pięknie :) Nie przepadam za określeniem niewierzący... Ono odejmuje głębi, zawęża percepcję danej osoby. Tak to nasz język wymyślił, ale to dość kulawa nazwa, również mnie. Pozdrawiam.
emwoo Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @GrumpyElf na spacer do czarownego lasu, jak na Elfa przystało, a nie przed telefonem siedzi Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
emwoo Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wierzysz w magię gwiazd, dobre i to Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
GrumpyElf Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @emwoo U mnie noc :) A spacerek i hasanie w lesie było :P 1
emwoo Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @GrumpyElf to gdzie ty mieszkasz? Na drugiej półkuli?
Marek.zak1 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Podoba mi się, złoty, przepraszam, wyważony, a skromny:). Pozdrawiam
GrumpyElf Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @emwoo Bingo :) Przepraszam autora za śmiecenie mu pod wierszem ! 1
Rafał Pigoń Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Nie, na spokojnie, dzięki za komentarze. 1
Nata_Kruk Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... zakończyłabym... niech przyśni mi się długa bezchmurna noc. Już wyżej były gwiazdy. Serdecznie i świątecznie pozdrawiam. 1
Michail Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Rafale, popraw na "gwiaździste". Świąteczne pozdrowienia. ☺ 1
emwoo Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. obie formy są poprawne :) gwieździste i gwiaździste - więc czemu autor miałby poprawiać? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi