Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

karteczki samoprzylepne

Rekomendowane odpowiedzi

siedemnaście godzin na dzień

siedem na sen mówią powinno

być osiem w tym dwie dla fazy rem

w szyku karteczki samoprzylepne gotowe

co kiedy ile i jak każda ci powie odrywam

pierwszą ludzie są głodni i spragnieni sukcesu

Ooo ta jest i o mnie zaczynam więc od frazesu

sukcesem nikt się jeszcze nie najadł co innego

nadymał czy napompował jak balon koniec

wiadomy woda sodowa uderza do głowy

odrywam drugą szybkie czytanie 

metodą wyłącz głos w głowie 

nawet do pięciu książek na dzień

za jedyne 200 baksów cud miód malyna

kremy diety pyton joga sprężyna

odrywam trzecią przyklej mnie z drugiej strony

cholera próbuję upada nie działa czytam na głos

napis a widzisz nawet i ja nie jestem doskonała

Edytowane przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)

@Pan Ropuch Pracowałem kiedyś z dziewczyną, która oprócz tego, że wszystko zapisywała sobie na takich przylepnych karteczkach (tak w jej mniemaniu zwalniało ją to z obowiązku pamiętania o czymkolwiek, jak na ironię, gubiła te karteczki notorycznie), to jeszcze pisała na nich sama do siebie komunikaty w stylu "nie poddawaj się, jesteś super" i przyklejała na brzegach laptopa. O dziwo, w jakiś niezrozumiały dla mnie sposób odnajdywała w tym ukojenie. Cóż, każdy ma swoją szajbę. Podobną ma, zdaje się, peel w tym wierszu, bo ciut za bardzo na tych karteczkach polega ;>

Dobry wiersz, puenta może do przewidzenia, ale podana w ciekawy sposób ;>

Pozdrawiam!

Dawno, dawno temu, na moich drzwiach zastałem taką karteczkę od starych znajomych

(bardzo dobrych znajomych, dodam - bo to ważne) z napisem:

"Byliśmy, nie zastaliśmy, długo czekaliśmy

- CHCWD AVE CEZAR!!!"

Pojechałem następnego dnia do nich, też bez zapowiedzi, z kupionym w sex shopie dorodnym penisem.

Pukałem, dzwoniłem, czekałem. W końcu od ich sąsiada pożyczyłem kawałek taśmy klejącej

i jedną, właśnie taką samoprzylepną, żółtą karteczkę.

Taśmą przyczepiłem gadżet (ciężki, więc niestety zwisał), a na karteczce napisałem:

"KOCHAM WAS - zapomnieliście wyjąć" - w tym momencie otworzyły się drzwi

i ujrzałem dwie śmiejące się do rozpuku gęby. :)

Dzięki za przypomnienie, piękny wiersz.

Pozdrawiam.

Trzeba uważać czym karminy mózg, bo i karteczka samoprzylepna umie wywinąć numer. 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Twoja koleżanka stosowała technikę afirmacji. Jest dużo sprzecznych opinii o ich skuteczności, choć ostatnio szala chyli się na TAK, o ile stosujemy je wystarczajaco długo, aby mózg zbudował nowe połączenia neuronowe, czyli musimy jakby hackować zasoby wiedzy na własny temat. Ważne jeszcze żeby za mocno w nich nie płynąć. Na przykład, osoba panicznie bojąca się przemówień publicznych nie powinna afirmować treści "uwielbiam występować publicznie", a raczej "jest dla mnie ważne, abym przezwyciężała swoje lęki". Afirmacje to bardzo ciekawy wątek! @Pan Ropuch Wybacz za off topic!

@GrumpyElf To teraz pytanie za 100 punktów czy autor wiersza bądź peel ma w zwyczaju stosować karteczki czy nie? 

Afirmacja jeszcze nie brzmi źle :) 

Ciekawe jak się ma do tego sztucznie podtrzymywana hipermotywacja czy też boostowanie aspiracji i ambicji na nieustanną pogoń za nowymi umiejętnościami (skilami) które to mają być tym jedynym i prawdziwym pomostem do sukcesu i kariery (tym czego na pewno mi brakuje, tym co na pewno jest moją przeszkodą w osiągnięciu ów rzeczy :D

Musiałem posprzątać walla na fejsie 

bo naroiło mi się na nim od LifeCoachów i CoachówTychCoachów :D 

Szczerze nie dostrzegam żadnej różnicy pomiędzy Coachem Indoktrynującym wyznawcą jakiejkolwiek wiary. Cokolwiek Ci nie powiedzą to są te same podprogowe przynęty, pozytywy i złote klucze na wszystkie twoje życiowe problemy :), które, jeśli z sukcesem zaadaptujesz to już jesteś na autostradzie do lepszego ja. 

Nie nie przeraża mnie sposób ani środki czy rezultaty tylko śmiem wątpić i poddawać w wątpliwość 

czy takie nadmierne nieustanne nakręcanie się jest też dobre :) 

Tyle po krótce. 

Pozdrawiam

Pan Ropuch

@GrumpyElf Oczywiście, że nie tak brzmi odpowiedź na oba pytania :DDD 

No tak, ale  jeszcze dopowiem (chyba sobie też :DDD) coaching to nic innego jak ustawianie się w pozycji kogoś kto zna a) wszystkie skróty b) większość odpowiedzi (taki przewodnik przez życiową mgłę) 

Żeby nie było rozwijanie się i samodoskonalenie to nasze jedyne przywileje, z których musimy korzystać. Ale chyba jestem oldschoolem bo ciągle przyświeca mi idea, że najlepiej robić to we własnym skromnym zakresie najbardziej naturalną metodą tj. prób i błędów. Spokój i rozwaga oraz troszeczkę samodyscypliny są tu kluczowe :) 

Pozdrawiam

Pan Ropuch

@jan_komułzykant Pani Janku Kochany! Anegdota na 102! Czytam ją już po raz wtóry i staram się trzymać swoją wyobraźnię na wodzy i wie Pan co?! Cholernie mi to ciężko przychodzi :DDD

Pozdrawiam z ukłonami po japońsku i z estymą

Pan Ropuch

Edytowane przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

:D

Coach powinien znać swój rewir, nie przekraczać go, zidentyfikować problem zastoju, nakierować i pokazać atuty. Tam, gdzie widzi problem natury psychologicznej, odsyła do psychologa... Dużo naruszeń powstaje przez niedoprecyzowane prawo, zdaje się każdy może być coachem, masa lichych szkoleń itd. 

Jak ma się mądrych przyjaciół, przełożonych, współpracowników, partnerów.. coach nie będzie miał zajęcia. Jednak dobry coach, jako niezależny obserwator, potrafi pomóc. Byle nie przybierał maski guru i bożka, co zdaje się, zarzucasz.