Stanisaw_Piwowarczyk Opublikowano 26 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Dano mi życie ………. me ciało to proch ma krew łzy ziemi dusza ma westchnieniem Boga proch rozwieje wiatr deszcz wypłucze łzy ziemi dusza wróci do Boga Życie mi zabrano
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 stężenie patosu szkodliwe dla zdrowia. "me", "ma". NIE pozdrawiam serdecznie. włodek
pan_ktotam Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 by ktotam: "dano mi życie" moje ciało - proch krew moja - łzy ziemi dusza - westchnieniem Boga proch rozwieje wiatr deszcz wypłucze łzy ziemi dusza wróci do Boga wybacz za ingerencję w tekst...
stanislawa zak Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 mnie osobiście ta ingerencja się podoba, pozdr, obu panów
Stanisaw_Piwowarczyk Opublikowano 27 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Tak panie Włodku ma pan racje jest to dośc ciezkie i mało poetyckie . Mogłem to napisac inaczej ale chciałem zobacyc jakie bedzie odzew w tej formie by ktotam: "dano mi życie" moje ciało - proch krew moja - łzy ziemi dusza - westchnieniem Boga proch rozwieje wiatr deszcz wypłucze łzy ziemi dusza wróci do Boga taki kres zycia mego Oj nie mam czego wybaczać wręcz uczuje zaszczycony ze pan podjoł sie udoskonalenia "tego czegoś" i ta wersja przyznaje jest lepsza ale dodam takie zakonczenie jw. Pani Stanisławo ( imienniczka miło mi bardzo) to jest z mej strony tylko zabawa w rozwazania filozoficzne (od jutra ida w odstawke wszystkie ksiązki w tym temacie ) pozdrawiam i dzieki za opinie ps jestem po kliku p.....(ustawa o wychowaniu w trzeźwość )i moze pisze brednie
Rekomendowane odpowiedzi