Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

wśród głodnych słów

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

;)

Dzięki

:D miłość miłością, ale też są inne potrzeby :)

Wracam do Ciebie, Aniu.

Twoja wersja z trochę innej perspektywy. Głodne słowa nie nakarmią, ale są ponoć tacy, co potrafią je nakarmić :) Ale to wyjątki... mimo to, sprawa nie jest przesądzona :)

@iwonaroma O,  trafnie... Jak o słownym bulimiku, który zajada wewnętrzną pustkę - pustymi właśnie, nic w sumie nie znaczącymi słowami, by  wyobrażać sobie życie, lizać je przez szybkę (ew. - ekran laptopa).

Świetna kondensacja myśli, Iwonko.

Pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Piękne przerzutnie, magiczny klimat, głębia a zabieg z puentą to już w ogóle... Majsterszyk! :))))  Oczarowanam całością :)    Ściskam :)   Deo
    • Piękny, melodyjny wiersz.  Pełen trafnych, oryginalnych i obrazowych metafor oraz dosłowności.  Przypomniał mi trochę klimatem mój wiersz pt. Przeprowadzka i Klechdę o moim domu (aczkolwiek z innych względów) Z. Ginczanki.    Pozdrawiam :)  D. 
    • Wyjątkowy, romantyczny erotyk.  To okno, to przejście w inny (czyiś) świat, w głębię,  a przynajmniej tak to widzę.  Pięknie.    Pozdrawiam    Deo
    • @Nata_Kruk Co do ostatniej zwrotki, to pierwotnie ona wyglądała tak:   a później możemy wspomnienie na czystym podkładzie zapisać albo na zawsze już wyrwać splamioną kartkę z zeszytu   I tutaj mogę faktycznie pomyśleć nad Twoimi propozycjami.  Ale wcześniejsze? Hmmm, nie wydaje mi się, żeby te "powtórzenia" były drażniące,  "wystarczy", wg mnie za bardzo wydłuża frazę.    Na brudno, jak najbardziej, ma drugie dno :) A co do smoły nocy, to Ci powiem - i tak, i nie :)  Jak zawsze przy przełamywaniu własnych granic - ekscytacji towarzyszą obawy :)  Dzięki za zatrzymanie się :)   Pozdrawiam :)    Deo   P.S.  Poza tym - no wiesz, to jednak na brudno, więc idealnie być nie musi ;p  @Domysły Monika Pięknie dziękuję :)    D. 
    • @Jacek_Suchowicz Mmm, ładnie :) Dziękuję :)   Deo @violetta Mhm :) Dzięki :)    Deo @Rafael Marius To prawda :)  Dziękuję za obecność :)   Deo @iwonaroma Dziękuję, bardzo mi miło :))   Deo @poezja.tanczy Baaardzo mi miło, że zostaje :) Dziękuję i pozdrawiam!    Deo @Czarek Płatak Ciebie również :) Dziękuję serdecznie i pozdrawiam!    Deo
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...