Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
_M_arianna_

_M_arianna_

malunek

_M_arianna_

_M_arianna_

nakunek

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Gosława te słowa wiersza ożyły i poczułam zapach brzozowego listowia. Pisanie nasączone emocjami przeplatanymi z migawkami obrazów przyrody. Niemoc Anny pięknie wpisana w ten obraz. Widzę, że tutaj inny masz nik  " Mgiełko". Od razu poznałam Twoje pióro , no i cudna historia Anny...Jak zwykle zachwycam się Twoją twórczością. 
    • Mam ranczo pod Częstochową, więc gdy tam nocuję, stosuję się do fraszki Sztaudyngera:   "Na wsi wstaję o świcie - o tyle mam dłuższe życie."   Pozdrawiam.
    • @andreas   Widzę tu wybór między Madzią a Ewy spojrzeniem . Ten czerwony kur mnie z lekka przeraził. Jednak wolę Ewę - tylko co na to Leon i Franek, że o bankierze słowem nie wspomnę?

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Mitylene   "jak nigdy"   to dopiero komplet      
    • @Łukasz Jasiński ciekawy esej i historia Pana rodziny. Widać, że ma Pan sporą wiedzę na temat przodków. Historia tzw " książkowa" jest dla mnie też "suchą teorią" - to zlepek pewnych faktów. I karmią ludzi takim stekiem nieraz bzdrur wpływając na światopogląd i przekonania., oczywiście celowo. A wiadomo, że " papier przyjmie wszystko".  Tak jak Pan pisałał wcześniej grunt to myśleć samodzielnie, umieć odrzucić te przysłowiowe " ziarna od plew".Nie jest to łatwe, bo dzisiaj jesteśmy bombardowani zewsząd  " stekiem bzdur" i wiadomo masse media robią swoje, żeby zniewolic masy...      
    • @Domysły Monika dziękuję Moniko serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jest mi bardzo miło że moje wiersze nadal ludzi zatrzymują  Serdeczności
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...