Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 16 Lutego 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 (edytowane) Minęliśmy się gdzieś tam w przelocie, rozpędzone błysnęły atomy, tylu ludzi spotyka się w życiu, lecz nie z każdym buduje domy. Minęliśmy się na zakręcie, ja po przejściach, ty w przejściu - co dalej. I odmienne powiodły nas ścieżki, choć na chwilę Twój wzrok zatrzymałam. Minęliśmy się o minutę: gdy dzwoniłeś - nie usłyszałam. Oddzwoniłam, lecz nie odebrałeś,ot i taka historia jest cała. Czy miniemy się znowu o świcie, o północy, a może w południe? Takie krótkie już robi się życie a tak mogło być razem nam cudnie! Edytowane 16 Lutego 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 9
Gość Franek K Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 Zawsze przy takich tekstach przypomina mi się Barbara i jej wzdychanie do mitycznego Toliboskiego (atoli Boskiego?). Wiadomo, że nie byliby razem szczęśliwi, ale zawsze żal i można pomarzyć. Co do samego wiersza, to proponowałbym pokombinować z niektórymi wersami np. "ale rzadko z kim buduje domy" - "lecz nie z każdym buduje się domy"?; "ot i taka piosenka cała" - "ot i taka historia jest cała'?. W ostatnim wersie aż ciśnie się na usta/pióro "cudnie", ale chyba nie chciałaś tak dokładnie.
Marek.zak1 Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 Przepiękny, wzruszający wiersz, chyba najlepszy dla mnie z Twoich. Pierwsza uwaga Franka jeszcze by mu dodała. Pozdrawiam i brawo Ty. Strzał w serce:).
beta_b Opublikowano 16 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 @Franek K Wprowadzone poprawki, lepiej robi spojrzenie z boku. @Marek.zak1 Nieco jestem zaskoczona, bo to prosta rymowanka, miałam wg mnie o niebo lepsze :D @Konrad Koper I dziękuję za wgląd i uwagę. Dobrego dnia, bb
Marek.zak1 Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 @beta_b Każdy utwór jak wypuszczona strzała, nie wiesz dokąd poleci i kogo / ilu trafi w serce:). M 1
beta_b Opublikowano 16 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 @Bożena Tatara - Paszko dzięki za lekturę. Bożenko, Bożenko, Bożenko, gdzie się ukrywasz, podziewasz? Co z Twoim pisaniem się stało, że się z nim rzadziej otwierasz. 1
Czarek Płatak Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 Fajny temat. Wielkrotnie zastanawiałem się, czy po pierwsze rzeczywiście istnieje tzw. druga połowa, i czy ludzie kiedyś tam, gdzieś nie minęli się o włos tracąc tym samym szansę na najpełnieksze ze spełnień w miłości. Z pozdrowieniami
W_ita_M. Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 (edytowane) @beta_b Przelotne spojrzenia w kręgu zainteresowań, a w życiu nie zgrały się szczegóły; bezpowrotne, niedopowiedziane. Ciąg dalszy nie nastąpi. Jakby coś wpadło w oko, i na powrót daje się we znaki. Pozdrawiam. Edytowane 16 Lutego 2021 przez -Marianna__ (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak się może zdarzyć, ale takie spojrzenia, uśmiechy to zaledwie przesłanki, a dobry czarownik to może zauroczyć wiele, które potem myślą, że to może ten ON. 1
beta_b Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @Czarek Płatak Co by było gdyby jest trochę niebezpieczne. Odwraca uwagę od codzienności. Ale za mało wiem i za mało marzę, żeby się wymądrzać. .@-Marianna__ jakby coś wpadło w oko i zostało w pamięci. Czasami zostaje wrażenie, obrazek, chwila w pamięci przebijając bardziej istotne wydarzenia. Mgnienie. I co - kasować? A ono tam jest!
Marek.zak1 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 Twój wiersz mnie zainspirował do napisania krótkiej fraszki. Dedykuję ją Tobie:) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) bo nie dane abyśmy się zeszli w lunaparku teatrze lub kinie choć codziennie chodnikiem idziemy każde taszcząc swój z bagaż gdzieś płynie ścieżki nasze jak szyny kolei gdy w dal patrzysz to niby się schodzą ale przestrzeń bezdusznie nas dzieli w nieskończoność idziemy wciąż obok choć czasami się trafia zwrotnica którą z góry ktoś musi nastawić byśmy w końcu się zeszli do licha aby ktoś tam nam siebie przedstawił :) Pozdrawiam Edytowane 17 Lutego 2021 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @Marek.zak1 Bardzo dziękuję :D sąsiedzie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Literówka, ale ładnie Jacku komentarz poprowadziłeś, jako nowy wiersz. Pozdrawiam, bb 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 Cześć betko. Wiersz pełen napięcia, oczekiwania, domysłów. Przypomina mi nieco utwór Charlesa Baudelaire: Gdzieś daleko! Za późno! Może nigdy więcej! Bo nie wiesz, dokąd idę, nie wiem, gdzieś przepadła, Ty, którą mógłbym kochać, ty, coś to odgadła! I Twoja ostatnia zwrotka: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękny wiersz, Justyna.
beta_b Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @Justyna Adamczewska Kochana, masz rację, skojarzenie kropka w kropkę a nie znałam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ograniczona jest ilość emocji by się znaleźć. I dobrze, jak litery w alfabecie. Pozdrawiam ciepło, bb
Rekomendowane odpowiedzi