Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

"Czcij ojca swego i matkę swoją"*

Rekomendowane odpowiedzi

@Agrafka Agrafko /uff/ przecież skoki były zaplanowane bez publiczności, a więc po co tam jechać, dorabianie teorii do rzeczywistości. Byli tam po prostu zwołani w określonym celu, po to żeby pokazać... brak masek, brak rozumu i można tak ciągnąć w nieskończoność.

@huzarc Huzi za Chiny Ludowe mnie nie pocieszyłeś - "taniec śmierci", zabrzmiało jak najgorsza herezja, aż tak nam ciąży to noszenie masek, aż tak spragnieni jesteśmy śmierci naszej babki czy dziadka, przecież oni są bezbronni. A skoro tak to brońmy ich jak możemy, a nie pogarszajmy sytuacji.

Trzymaj się...  logiki.

@jan_komułzykant Janku zobacz, niby wszyscy wiemy gdzie przyczyna, ale nikt nie wie jak to wszystko naprawić.
W polityce chyba leży sedno zła. Może kartki wyborcze cokolwiek zmienią, albo i pogorszą.

Pozdrawiam, trzymaj się zdrowo.

@Dag Dag wiem po sobie, że nawet w rodzinie są różnice zdań, co do kierunku w jakim Polska powinna pójść, ale rodzina scala i nie zwracamy uwagi na różnice. Problem jest w buntowniczej młodzieży, jak żeśmy wychowali, tak i teraz mamy. Sugerujesz że wracamy do epoki kamienia łupanego i wczesnego Średniowiecza?

Wszystkiego dobrego, śmiała teza Dag.

estem

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jestem całkiem odmiennego zdania, wręcz twierdzę, że religie to przyczyna wszelkiego zła.

Polityka natomiast zawsze była i pozostaje nadal częścią tej zbożnej działalności, w której

(żeby nie było niedomówień) nie wszyscy są źli i zepsuci. Są jednostki wybitne i całkiem przecioętne

Nie wszyscy tylko potrafią dochować norm i reguł dekalogu. jak to w życiu.

Jak to w życiu Grzegorz. jak na razie brak możliwości, by coś zmienić. Siekierkę na kijek już mamy :(