Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2021 Powziął raz okoń decyzję taką, że się zasadzi na nią za krzakiem ale nie solo, bowiem był tchórzem więc się dogadał z kumplem szczupakiem. Szczupak się zgodził na propozycję ale postawił twardy warunek, że on ustali, przy jakim brzegu oraz wybierze nurtu kierunek. Jak ustalili tak też się stało w zasadzce trwają już dwa tygodnie a ona piła, lecz nadal trzeźwo pływa po innych wodach swobodnie. Wniosek jest prosty jak ta budowa narzędzia, które cepem się zowie chcesz coś osiągnąć musisz mieć rozum a oni mają, lecz bezmózgowie. Jakże, więc mogli złapać tą rybę bez względu na to trzeźwa czy piła kiedy ta ryba pristis & pristis nigdy się w Odrze nie pojawiła. 7
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2021 Witam - Okoń że szczupakiem czają sie za krzakiem lecz nie wiedzą że trudną podjedli grę Pozdrawiam duzym nuśmiechem. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2021 @Waldemar_Talar_Talar Niby tacy doświadczeni ba ja rzekłbym zawodowcy, którzy razem i z osobna mają w sobie geny łowcy to w strategii zero plusów łapią to, co się nawinie a tym czymś przeważnie płotka która prosto w paszczę płynie. Pozdrawiam :) He Ja
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2021 @dot. Piła za to ze mną rybka pewnej nocy pod podgrzybka w takim podejrzanym barze gdzie to schodzą się wędkarze. Owa rybka była flądrą i do tego głupio mądrą i choć tylko w sieć ubrana piła ze mną aż do rana. Wiem, nie wszyscy w to uwierzą lecz w tym barze pod Chodzieżą gdy skończyły się podgrzybki naruszyłem ciało rybki. Pozdrawiam :) He Ja
zyzy52 Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2021 (edytowane) @Henryk_Jakowiec Lecz skoro z flądrą do rana piłeś i ona z także do rana piła, a jeszcze coś tam jej naruszyłeś, myślę, że wcale pristis nie była. :) Edytowane 11 Lutego 2021 przez zyzy52 (wyświetl historię edycji) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2021 @zyzy52 Przytępione miała zęby za to zmysły wyostrzone i do tego całe ciało w srebrną łuskę obleczone naturalne czy też sztuczne dzisiaj nie do uzgodnienia bo gdy się zaczęło picie to pozbyła się odzienia. Pozdrawiam :) He Ja 1
Gość Franek K Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 Próżne na piłę było dybanie, Ona tymczasem bawiła w Sanie. I w jakimś barze gdzieś pod Sanokiem Łypała groźnie swym trzeźwym okiem.
Antoine W Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 @Henryk_Jakowiec super, daję duże serducho :) Dwóch pijaków pije nad oceanem.... Nagle jeden czka i trąca drzemiącego towarzysza - ty zobacz ryba piła! A kolega nie otwierając oczu, odpowiada - już bredzisz, ryby nie piją... (Prawda jest inna - słodkowodne nie piją ale dużo "szczają" ;) A słonowodne - muszą pić :) bo wyschną - odpowiedzią jest osmoza) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To trzecie oko to "oczko w głowie" każdy hobbysta o tym nam powie, że taki okaz, ten cud natury to ewenement jest a nie bzdury a taką rybę z tym trzecim okiem widziano owszem, ale przed rokiem lecz w wodach Bzury razem z córeczką taką okrągłą, małą piłeczką. Pozdrawiam :) He Ja
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak oto właśnie dzięki prelekcji lub jak kto woli danej mi lekcji wreszcie poznałem prawdę takową jak to jest z wodą, tą procentową którą panowie piją ze smakiem i sam usiadłem z byłym rybakiem ażeby zalać (w gardle) suchoty i tak pijemy już od soboty soli ubywa poprzez płukanie potem wiadomo jest odsalanie więc uzupełnić trzeba ubytek to ciężka praca nie żaden zbytek. Pozdrawiam :) He Ja 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 rozum rozumem gdy dobrze myśli tutaj się rodzi pewna nadzieja gdy rybka piła najznakomitsi skora do figli oj bywa nieraz ta sytuacja zdarza się często okoń i szczupak nie wytrzymali jednemu serce z wysiłku pękło drugi to widząc zniknął gdzieś w dali więc z tym rozumkiem to różnie bywa gdy nie zsumuje swych możliwości bywa że jedna rybka upita może wykończyć obydwu gości Pozdrawiam 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2021 @Jacek_Suchowicz Ja w tym dramacie dostrzegam plusik gdzie dwóch się bije trzeci korzysta bo się za friko piła napiła a nie tak tania jest dzisiaj czysta. Kolejny plusik to widzę taki było ich dwoje, lecz jeden żyje z pewnością gdzieś tam z innym kamratem i z inną piłą czyściochę pije. Czyli, że wszystko wraca do normy nieraz nie zmieni nic żadna zmiana przykładem piła, która się spiła nie była wcale na haczyk brana. Pozdrawiam :) He Ja 1
_M_arianna_ Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @Henryk_Jakowiec Ja skojarzenie mam znacznie gorsze; rybka zabawia się nieźle z dorszem. Dorsz polędwicą swoją zachęcił rybkę, i pływa z nim... bez pamięci. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @-Marianna__ To nie gorsze skojarzenie lecz życiowe przeznaczenie i decyzja nieraz szybka z dorszem może każda rybka tak jak Hiszpan z Peruwianką czy Azjata ze Słowianką bowiem miłość zakaz łamie mówię prawdę, ja nie kłamię. Pozdrawiam :) He Ja
Rekomendowane odpowiedzi