Henryk_Jakowiec Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 Dwudziesty albo dwudziesty pierwszy marzec, choć zdania są podzielone przybędzie do nas ze swym orszakiem wiosna by zagrać z nami w zielone. Dla niecierpliwych i pesymistów to zbyt odległa zapewne data więc ich pocieszam, moi kochani to znacznie bliżej jest niż do lata. Luty się zaczął a wszem wiadomo, że to jest miesiąc najkrótszy w roku więc szybciej minie niż pozostałe i nie dotrzyma nam w marszu kroku. Gdy luty będzie za nami w tyle może się spełni stare przysłowie W marcu jak w garncu - wrze i bulgocze ale dopiero w jego połowie. Ostatni tydzień zleci jak z płatka jeżeli mamy różę ze szklarni i w ten to sposób moi kochani nastąpi koniec naszej męczarni. Do optymistów się teraz zwracam miejcie szeroko otwarte oczy to choćby wiosna przyszła przedwcześnie to jej decyzja nas nie zaskoczy. 4
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Witam - wszystkie pory lubię...ale najbardziej trzy pierwsze bo w nich odnajduje ciepło i najlepsze wiersze. Pozdr. znowu zimowo. Edytowane 4 Lutego 2021 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 @Waldemar_Talar_Talar Z tego wniosek trzy kwartały i do tego jeszcze pierwsze są dla Ciebie najcenniejsze - wtedy piszesz swoje wiersze? W październiku jeszcze plony te ostatnie można zwozić zanim przyjdzie pani zima żeby zacząć srogo mrozić. Liście w nowych kolorytach tworzą piękne krajobrazy polska złota jesień wita nas i uśmiech ma na twarzy. Grudzień nieraz sypnie śniegiem dziecku bałwan się pokłoni dla mnie każdy miesiąc roku w innym tonie dzwonkiem dzwoni. Pozdrawiam :) He Ja
iwonaroma Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 Trudno nie przeczytać wiersza, który ma taki piękny tytuł :) A sam wiersz pokrzepiający :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 @iwonaroma To nie był zabieg marketingowy żeby się wierszyk na pniu rozchodził a autor głowę okalał laurem i jak pyszałek po świecie chodził. Serce mam jedno stąd i ten tytuł żeby się do was moi kochani nie trzeba było zwracać z osobna do jego, to tej, do pana, pani. W tych ciężkich czasach, kiedy panuje zima a ludzkość gnębi pandemia staram się w serca wlewać otuchę resztą niech zajmą się inne gremia. Pozdrawiam :) He Ja 1
Gość Franek K Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 A co Ty na to, Heniu Jakowcu, Że zaskakuje zima drogowców? Wciąż jej nadejściem są zadziwieni, Czy to się kiedyś w końcu odmieni? Jest na to szansa iluzoryczna - Zmiana klimatu enigmatyczna. To jest jedyny dla nich ratunek, Bo to ociepli ich wizerunek.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 @Franek K Ja to bym jeszcze owym drogowcom do niezbędnego wyposażenia dorzucił choćby po jednej parze z różowym szkiełkiem coś do patrzenia ze szkłem powiedzmy niedużej tafli były by raczej wielkie kłopoty więc podpowiadam by decydenci nie popełnili takiej głupoty. Otóż, zakupcie swoim podwładnym z różowym szkiełkiem te okulary przez które patrząc podobno, ponoć barwniejszym staje się problem stary. Pozdrawiam :) He Ja
Rekomendowane odpowiedzi