WarszawiAnka Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2021 ujawniając się jako aktorka odkryłam świat reżyserów gotowych mnie obsadzać w rolach skrojonych na miarę jednakową nie moją wpadłam w sieć scenarzystów hipnotyzerów umysłu chłonącego listę kwestii frazesów orbitowałam wokół suflerów sączących do uszu rozcieńczony jad sloganów teraz rozbiwszy w drobny mak skorupę roli odpryskiem umoczonym we krwi piszę ciąg dalszy na wietrze 5
Karina Westfall Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2021 @WarszawiAnka Pierwsze, co mi przyszło do głowy to był patriarchat. Gratulacje z okazji: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam Cię serdecznie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2021 @WarszawiAnka Przepiękny i głęboki wiersz. Jesteś w formie, trzeba Ci to uczciwie przyznać:) 1
WarszawiAnka Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2021 @Karina Westfall : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jedna z możliwych interpretacji. Jest ich wiele, zależnie od tego, kto przez kogo czuje się "obsadzany". A rozbijanie skorupy roli to mozolny proces, więc Peelka dziękuje za gratulacje. :) Dziekuję i pozdrawiam ciepło 1
WarszawiAnka Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, bardzo dobrze to odczytałaś. Mimo przebudzenia i determinacji jest też duża niepewność. Naiwne podleganie reżyserom daje złudne poczucie bezpieczeństwa; tworzenie własnej roli to świadome ryzyko. @Dag : ...i dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, cieszę się, że tak pozytywnie go odbierasz. Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2021 @Karina Westfall : Dziękuję. :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2021 @Antoine W : Dziękuję za Twój głos. :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 @Antoine W : ... i jeszcze raz. :)
WarszawiAnka Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 @Dag : Dziękuję. :)
w kropki bordo Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 @WarszawiAnka aktorka nie musi się ujawniać, jest aktorką, albo nie... W twoim wierszu odkrywam dużą niekompetencję tematu, chyba jednak nie jesteś aktorką :))))
WarszawiAnka Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) @Agrafka : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za refleksje. Masz rację - czasami zrzucenie jednej maski powoduje natychmiastowe przywdzianie innej. Rola nie musi być maską, ale nieraz się nią staje, bo to wygodne, albo narzucone. Krew jest tu symbolem bólu, który wiąże się z odrzuceniem roli. Pisanie na wietrze pojawia się, gdy brak stałego gruntu pod nogami. Nad życiowym aktorstwem kobiet muszę się zastanowić... Dziękuję i pozdrawiam :) Edytowane 19 Stycznia 2021 przez WarszawiAnka (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aktorka ujawnia się np. biorąc udział w castingu - jako kandydatka do roli. Reżyser może też sam wybrać sobie aktorkę, która zgadza się na daną rolę, lub nie. Oczywiście, żadna z nas - ani Peelka, ani ja - nie jest zawodową aktorką. Pozdrawiam
w kropki bordo Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 @WarszawiAnka obecnie w castingu może wziąć udział każdy amator/amatorka... wiem, że ani ty, ani peelka nie jesteście zawodowymi aktorkami... pozdrawiam :)
WarszawiAnka Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 @Agrafka : Dziękuję. :)
WarszawiAnka Opublikowano 26 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 @Mariusz Szwonder : Dziękuję za głos. :)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 (edytowane) @WarszawiAnka Samo życie... Tylko, że niektórzy umieją doskonale grać w tym dziwacznym teatrze, a jeszcze inni pozostaną do śmierci amatorami. :) Jeszcze by się przydał dobry reżyser ale... to już sfera marzeń. :-) Edytowane 27 Marca 2021 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji) 1
WarszawiAnka Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 (edytowane) @Wędrowiec.1984 : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Reżysera i scenarzystę trzeba uważnie wybierać. I zważać na suflerów... Dziękuję za refleksje i pozdrawiam Edytowane 28 Marca 2021 przez WarszawiAnka (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi