Ten utwór został doceniony przez użytkowników. huzarc Opublikowano 10 Stycznia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2021 W ostrowach piersi, w łonie fałd motylich kwitnie, Pąs pocałunku wargą rozwierzganą w świecy, Wijącej drapieżny błysk skrzydlacie przez plecy, Kroplami oddechów w noc czule i dobitnie. Wpływam czółnem w lagunę jej ud aksamitnie, Żylastą pięścią chwytam cień włosów kobiecy. Łączymy się tak bliscy a nadal dalecy, Pomalowani bólem nieba na błękitnie. Wstał mleczny świt, ona śpi w progu mego życia, W łóżku, u brzegu dnia na zgięciu światłocienia, Jak słowiczy śpiew słodko wabiący z ukrycia. Jej powieki zlepione spokojem sumienia. Moje otwarte zdrady skazą nadużycia, Słów - obróconych w kłamstwo i gorycz zwątpienia. 8
Marek.zak1 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2021 (edytowane) Bardzo mi się podoba, bo jest magia, co w sonecie (i nie tylko) jest dla mnie podstawą. Uwagi poprzednika. Pozdrawiam. Jeszcze jedno, dobry tytuł dodaje każdemu utworowi i wskazuje o co chodzi, a tutaj mi go brakuje. Edytowane 10 Stycznia 2021 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 @huzarc Zmetaforyzowany sonet a takie lubię, bo sonety tematyczne muszą żyć. Pozdrawiam Huzi, Wesołych, Zdrowych Świąt i spokoju ducha.
Nefretete Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 (edytowane) @huzarc "W ostrowach piersi, w łonie fałd motylich kwitnie, Pąs pocałunku wargą rozwierzganą w świecy," I to: "czółno w lagunie" - super neologizm! Baza całego wiersza. Super sonet, podoba mi się. Jest zmysłowo, romantycznie i erotycznie! Pozdrowienia dla ciebie Edytowane 11 Maja 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
emwoo Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2021 mój huzuś, cudowne Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
huzarc Opublikowano 12 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2021 @Nefretete @Gosława @emwoo ah te starocie odkryte na nowo;) dziękuję za miłe słowa:) 2
Rekomendowane odpowiedzi