Gość Franek K Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Zadał kiedyś młodzieniec mistrzowi pytanie, - Kiedy będzie mi lepiej, nuży mnie czekanie. Tracę z wolna nadzieję na odmianę losu. Czy masz na to mój mistrzu jakiś dobry sposób, By słońce w moim życiu jaśniej zaświeciło, Brak mi już cierpliwości, ciągle jest jak było. Zadumał sìę mistrz nad tym i pokiwał głową, Po krótkiej chwili miał już odpowiedź gotową: - Jeśli na losu odmianę chcesz tylko li czekać, Tedy długo to potrwa, a może człowieka Dotknąć rozgoryczenie i rozczarowanie, Łatwo wpaść we frustrację przez... niedoczekanie. Edytowane 5 Stycznia 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Bardzo trafny przekaz i fajny tekst. Tak jest, czeka się się cierpliwie, ale z samego czekania niestety nic nie wynika. Co trzeba robić - odpowiedź niebawem:). Jeszcze dodam - fajny tytuł:). Edytowane 5 Stycznia 2021 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 :) Ale chyba powinieneś umieścić wpis, że forma z pomysłu @Marek.zak1 ... ? 1
Marek.zak1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta forma chyba funkcjonuje od dawna, a my ją twórczo wykorzystujemy:). Pozdrawiam
Gość Franek K Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 @Marek.zak1 Dzięki Marku. No to czekam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Marek.zak1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już jest:)
Gość Franek K Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 @iwonaroma Ależ Iwono. Już kiedyś pytałem Marka o zgodę i ją wyraził, więc tu przyjąłem założenie, że już nie muszę. Zresztą,oprócz Marka i mnie, więcej osób korzysta z tego formatu, jak chociażby @WarszawiAnka, którą przy okazji serdecznie pozdrawiam. Ciebie też i dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
iwonaroma Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No wiadomo, że funkcjonuje od dawna :) ale chodziło mi o pomysł korzystania z niej tu i teraz na orgu :) ale jak nie masz do Franka wątów to ok :) Pozdrawiam również Jak pytałeś to bardzo ładnie z Twojej strony :) wycofuję uwagę Również pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Żadnych wątów, to przecież jest zabawa:").
WarszawiAnka Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja również pozdrawiam. :) A co do źródła inspiracji - ostatnie słowo ma oczywiście @Marek.zak1 . :)
Marek.zak1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Franek to wyjaśnił, ma moje pełne poparcie / wsparcie i nawzajem się inspirujemy:). Pozdrawiam 1
WarszawiAnka Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 @Franek K : Dziękuję. :) ... a co do wiersza, całość mi się podoba, wraz z tytułowym "niedoczekaniem", które brzmi tu dwuznacznie (a niedoczekanie twoje...). Zmieniłabym jednak drugi wers ze względu na rytm, np. tak: Kiedy będzie mi lepiej, już mnie nuży czekanie. Pozdrawiam
Gość Franek K Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) @WarszawiAnka Hmm... ale tu masz 14 zgłosek oraz "mi" ii "mnie" obok siebie... Na razie dałem tak Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 5 Stycznia 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację - pospieszyłam się. Rzadko mi się to zdarza (14 sylab. :) Muszę się zastanowić. ...i oczywiście dziękuję. :)
Rekomendowane odpowiedzi