Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 3 Stycznia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Ona szła W ramie okna z widokiem na łąkę wpisanego w większą ramę bloku wniebowzięta głowa, której pachnący mgłą sen rośnie w oczach. Mokre słońce trzęsie się w przymrozkiem brokacących, posiwiałych trawach. Świt falującym kokonem obmywa Jej płynące stopy. Sunie na obłoku jak Gwiazda zaranna, z okna wchodzą w nią czułki głodu, spogląda ............... odgarnia włosy. Edytowane 3 Stycznia 2021 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 10
huzarc Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 Bardzo przekonujący poetycko i plastycznie wiersz dla wyobraźni szwędającej się po bezludnych bezdrożach zimy... Która nie jedno ma imię i szuka widoku, kogoś kto przyniesie wiosnę. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 Witaj - jest uroczo - Pozdr.
jazzkółka Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 @Czarek Płatak Cudny obrazek! Zastanawiam się, co dzieje się z Nią w tym wersie z kropkami :-) Na co (kogo) patrzyła, zanim odgarnęła włosy (czyje?) Lubię Twoje metafory, Czaro. :-) Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
iwonaroma Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 Czasem myślę, że słowami nie da się opisać tego co widzimy, że jest to tylko przybliżenie. Ale Ty Czarku masz wyjątkowy dar... to mokre słońce trzęsące się w brokacących przymrozkiem posiwiałych trawach... :) cudnie. Pozdrowienia
Czarek Płatak Opublikowano 5 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie dziękuję za niezwykle lirczną odpowiedź. Z serdecznym pozdrowieniem
Czarek Płatak Opublikowano 5 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Dziękuję
Czarek Płatak Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To pozostawiam już inwencji czytelnika :) Dziękuję i ślę uściski
Czarek Płatak Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy wizerunek Dag? Zimy? Miałem nadzieję, że zabieg z ramami skupi jakoś cały obraz w sobie. Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, nie do końca. W oknie jest głowa, której 'sen rośnie w oczach'. Dzięki za chęci :)
Czarek Płatak Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zazdro tego widoku. U mnie za oknem szczerzy zębiska miasto. A to zapatrzenie to opis jak oczekiwałem w oknie na wizytę swojej kochanej, która szła przez ową łąkę między osiedlami, zawsze tą samą drogą. Niemal cały czas jej wtedy towarzyszyłem. Pozdrowienia
Czarek Płatak Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Cieszę się, że ktoś docenia te moje próby 'malarskie'. Pozdrowienia serdeczne!
Czarek Płatak Opublikowano 7 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aaa widzisz. Ano, myśli lecą nam częściej w strony, a które zwykliśmy je najczęściej kierować. To naturalne. Nie ma za co przepraszać :)
Czarek Płatak Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2021 @Wątpiciel, @beta_b, @Karina Westfall, @Marek.zak1, @tetu Serdeczne dziękuję za ślady uznania. Przesyłam Pozdrowienia 2
Nata_Kruk Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 To Twoja nimfa... a dla mnie, idąca wiosna. A może dla obojga to drugie (?) Odgarnia włosy... widzę ten ruch oraz lekkie przechylenie głowy.... Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi