Gość Franek K Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 (edytowane) Nie życzę ludziom nic złego, Nie życzę świąt w pustym domu, I braku kogoś bliskiego. Nie życzę tego nikomu. Dopisek: I największemu wrogowi Nawet tego nie życzę. A gdyby chciał forsę pożyczyć, To chętnie od niego pożyczę. Edytowane 23 Grudnia 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Franek K ja też nie Kilka razy spędzałam samotnie Święta Szczerze mówiąc nic przyjemnego
Gość Franek K Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 (edytowane) @Gosława Ja kilkanaście razy w pracy (na morzach, stepach i pustyniach). Teraz samotnie trzeci raz z rzędu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Chociaż nie..., będą: Zosika, Mikruć, Kazik i pół Gryzera Edytowane 22 Grudnia 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Franek K aż się boję zapytać kim są te Zosiki i inne Gryzery Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Franek K ja na Wigilię nie chodziłam z czystej przekory Bo nienawidzę udawać i zmuszać się do wyrażania pozytywnych emocji Teraz zakochałam topór wojenny i jestem bo jestem bez przekonania
Gość Franek K Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 (edytowane) @Gosława Nie ma czego się bać... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Zosika to kotka. Reszta to psiaki Edytowane 22 Grudnia 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Franek K ja mam kotkę Bellę Moje dziecko przygarnęło bezdomnego dzikiego malucha
Gość Franek K Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Gosława I super Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 Ojej jakie słodziaki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Marek.zak1 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 (edytowane) To Franku jakoś nie pasuje, żeby życzyć wesołych świąt ale udanego przetrwania. Ja za świętami tak szczerze to nie przepadam, bo w Mikołaja nie wierzę, prezentów dostawać nie lubię, a jest straszne zamieszanie, ale cicho, sza:). Dodam, że jeszcze mniej lubię Sylwestra, a moja Sowa potwornie boi się huków. Pozdrawiam Edytowane 22 Grudnia 2020 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Marek.zak1 przybijał Panie Marku 5 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Franek K Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Marek.zak1 Dzięki. Chciałem tak jakoś inaczej niż wszyscy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Ja z moją czeredeką pójdę kolędować do lasu wśród nocnej grudniowej ciszy.
Marek.zak1 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Franek K Ja z Sową codziennie ok. 21 na pół godziny do bardzo ciemnego lasu. Jesteśmy sami, a Sowa ma migające światełko na obroży. Ja mam latarkę i paralizator w jednym, tak na wszelki wypadek:).
Gość Franek K Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Marek.zak1 A Sowa to od tego, że lubi się szwendać w ciemnościach?
Marek.zak1 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Franek K Biega po ścieżce i po zaroślach. Wolę to, niż po uliczkach, bo samochody, biegające i szczekające psy a po lesie w ciemnościach jest spoko:). M
Czarek Płatak Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 Samotnie najgorzej. Chyba, że w ramach odstępstwa od reguły i z wyboru. Normalności
Gość Franek K Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Marek.zak1 I o to chodzi. Ja mam ten luksus, że otwieram drzwi i po prostu stado wypuszczam. Biegają samopas, a jak zgłodnieją (czyt. stęsknią się), to wracają po dawkę głaskactwa :) @Czarek Płatak Wybór jakiś tam niby jest, ale czyż nie lepiej spędzać czas z kimś kto nie stawia warunków i nie ma wygórowanych wymagań? Jak jest micha i spacer, to jest wszystko, co jest potrzebne do szczęścia :) Dzięki i wzajemnie :) @Gosława Kazik to ten rudy. Mały z Zosiką to Mikruć. Brak na zdjęciach Gryzera, ale on zawsze bywa tylko połowicznie :)
Antoine W Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Franek K zwyczajnie, jesteś poetą. dzięki Ci za te nieżyczenia.
Gość Franek K Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Antoine W Nie za ma co :) Kiedyś gdzieś czytałem albo słyszałem, że poetą trzeba się urodzić i że to niekoniecznie oznacza, że się będzie pisać wiersze. Oznacza to na pewno jednak to, że będzie się w życiu wiecznie zagubionym i że będzie się miało kłopoty z dogadaniem się z ludźmi. Ponadto taki "poeta" nigdy się nie dorobi, bo się nie nadaje ani na menadżera, ani na inżyniera. Może co najwyżej być bibliotekarzem, archiwistą lub nauczycielem w wiejskiej szkole.
Antoine W Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 (edytowane) @Franek K wiem że to wielka "obelga" - być wrażliwym w dzisiejszym świecie? ja nie daje rady, choć się staram, czasem się udaje. prawdą jest jedynie to, że artystą (poetą itp.) się bywa i dla tych momentów warto. czasem ja, czasem ktoś mnie "trafi" słowem, frazą, melodią, wizją, architekturą, czy nawet zachowaniem, dobrocią serca czy czymś jeszcze... np. świątecznymi nieżyczeniami. dzięki Ci za nie jeszcze raz. Edytowane 22 Grudnia 2020 przez Antoine W (wyświetl historię edycji)
Gość Franek K Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2020 (edytowane) @Antoine W W życiu artysty są tylko chwile Gdy numer wywinie, rzecz oczywista A wtedy wszyscy go chwalą - Niezły jest z Ciebie artysta Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Gosława "Zakochałam topór wojenny" - urocze @dot. Tu się zgadzam. Sylwester to dla mnie zdecydowanie najgorszy dzień w roku. Wszyscy oczekują czegoś wyjątkowego, a wychodzi zazwyczaj bryndza. Rosjanie mawiają: Chatieli łutsze, pałuciłos kak wsiegda Edytowane 23 Grudnia 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi