Joachim Burbank Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 stoisz przy bramie raju do kraty przyciskając twarz tęsknym wzrokiem spoglądasz na świeże figi i ananasy bujną zieleń i huśtawkę na drzewie strumień szemrzący w oddali dzieci bawią się bezpiecznie nie chodzą głodne wszyscy są zdrowi nikt nie cierpi powietrza nie zatruwa smog dzikie konie biegają majestatycznie tygrysy wypuszczone z ciasnych klatek łagodnieją kolory smaki zapachy nabierają wyrazistości i oddziałują na zmysły po chwili dwóch rosłych ochroniarzy pyta co robisz przecież i tak nie wejdziesz nie ma cię na liście zaproszonych 3
Joachim Burbank Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 @AnnaWiola bardzo dziękuję!
duszka Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wierzę w to, że wszyscy jesteśmy tam zaproszeni, też do życia tutaj.., że sam fakt naszego zaistnienia już tym zaproszeniem jest... Ale wiem też, ze można myśleć i czuć inaczej. Pozostaje uparice zaprzeczać tym myślom i uczuciom :) Przejmujacy wiersz. Serdecznie pozdrawiam :)
AnnaWiola Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 @Joachim Burbank To ja dziękuję, że mogłam przeczytać Twój "rajski", pachnący nadzieją wiersz :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 (edytowane) Witam - ciekawie dziś u ciebie - no i te kraty przed rajem jakieś trudne... Pozd. Edytowane 21 Grudnia 2020 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Joachim Burbank Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 @duszka dziękuję za jak zawsze ciekawy komentarz... pozdrawiam! @AnnaWiola cała przyjemność, etc... pozdrowionka! @Waldemar_Talar_Talar nie wiem, czy tak ciekawie... 1
Joachim Burbank Opublikowano 22 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 @Dag dziękuję za serduszko:)
Rekomendowane odpowiedzi