violetta Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 płonę do Ciebie przyjacielską miłością, ale nie tak, że od razu zawali mi się świat. lubię z Tobą rozmowy. chciałbym ci opowiadać o Bogu, po prostu martwię się o Ciebie. 1
Tomasz Kucina Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niiiioooooo... troszeczkę tak ;) Pozdrawiam Kamo.
Tomasz Kucina Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @valeria Rozumiem. Doceniam twoją troskę o mnie. Ale na serio życie realne przebiega w innych płaszczyznach. I nie powinnaś relacji internetowych traktować aż tak na poważnie. Powinnaś nauczyć się to rozgraniczać. Spróbuj chociaż wyłączyć - wyrzucić poza nawias własnych wrażeń wszystko to o czym ludzie w necie piszą, nie angażuj żadnych uczuć w necie, bo ludzie są podstępni. posługuj się tylko zimnym intelektem. Mam w tej chwili już dość internetu i jak zawsze w takim momencie ograniczam i to od zaraz publikacje i komentarze - TUTAJ - na jakiś odpowiedni czas. Dla uzyskania przyjemności w obcowaniu z ludźmi. Bo trochę już to wszystko zaczyna mnie męczyć. Głównie od komentowania muszę odpocząć. Do napisania za jakiś tam czas. Dobre chociaż 2-3 dni pauzy od monitora ;) Trzymaj się.
violetta Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 kończymy dyskusje, skupiamy się nad wierszami:) masz mnie ostro oceniać.
violetta Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 zaliczyłam I moduł na studiach taxation, ale jestem szczęśliwa, do drugiego się przygotowuję, będę miała pod koniec stycznia :) możesz mi pogratulować pierwszego sukcesu ;) 1
Tomasz Kucina Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To widzę, że balon z mojego wiersza uniósł cię jednak wysoko. GRATULUJĘ Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - z całego serca. Ja uwielbiam cieszyć się sukcesów ludzi. Więc super. Masz szczęście, że wyśwlietliło mi się powiadomienie, a miałem wyłączyć wszystkie powiadomienia , bo filmy oglądamy w domciu. Kino skandynawskie. Lubimy! szedzkie i norweskie kryminały.
violetta Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 dziękuję, a jakie to filmy, tez lubię skandynawskie?;)
Tomasz Kucina Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziś skończyliśmy serialik "Maskineriet" tzn. "The Machinery". 3 bandziorków. Robią napad zgarniają hajs.- jeden ucieka z promu z kasą, pozostali przestępcy z laską psychodeliczną na czele zakochaną w nim na zabój - to jego pierwsza żona - chcą go pogrążyć - chodzi m.in. o czasy ich młodości i i inny rabunek. Dalej - nic nie podpowiem - nie będę ci psuł oglądania. Ogólnie dobry początek, potem akcja jest moim zdaniem przesadnie zagmatwana, a koniec bezpłciowo-mdły. Aż dziwne, że bez finezyjnego rozwiązania jak to bywa w kinie szwedzkim. Ale klimat wciąga. Nie ma w tych kryminałach skandynawskich czy serialach tego kiczu zakropionego humorem jak np. w polskich produkcjach. Akcja u Skandynawów jest mozolna, okryta tajemnicą. Dużo ciszy na planie, nie ma tego hałasu, zgiełku, szybkich ruchów kamery. Jest psychologicznie i bez komediowego jajcarstwa. Takie kino uwielbiam. Ten serial też taki jest. Ale oglądałem bardziej wciągające i z o wiele lepszym finałem.
violetta Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2020 gdybym mieszkała w Szwecji czy Norwegii, to bym krzyczała do drzew, aż echo by się niosło i bym swoje struny nastrajała :) a Ty cisza i cisza i cisza.
w kropki bordo Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2020 @Tomasz Kucina grafomania czystej wody...
8fun Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obrazoburca! ;) 1
Tomasz Kucina Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spokojnie ;) Pani --> "w kropki bordo" nie zauważyła, że tekst jest z dedykacją i zapewne nie ma woli przyjąć do wiadomości tych subiektywnych aspektów, nie moja w tym rola, by interpretować jej "antygrafomańskie" upodobania. Liryka jest różna, tłumaczyłem to dość precyzyjnie chwilę wyżej. Dlatego nie skomentowałem nawet bezpośrednio tego wrażenia, nie ja jestem od smaków czy absmaków czyli gustów innych autorów. I zresztą mało mnie to interesuję. Pan za to nie pierwszy raz próbuje dopowiedzieć za mnie coś pod moim tekstem. Doprawdy, nie ma takiej potrzeby ;) Grubo ;) Do tej z którą obserwujemy w treści wiersza jak wsiadasz do balonu na tarasie? ;) Dobrze chociaż, że nie ma trzeciego balonu - np. w kropki bordo ;D LOL. Wyobraźni już na to autorowi zabrakło ;) Ehhhhh ;) Edytowane 16 Grudnia 2020 przez Tomasz Kucina (wyświetl historię edycji)
Tomasz Kucina Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 Poza tym @valeria co ty z tą miłością? Miłość jest zawsze tylko jedna np. jak ta Dolores Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z teledysku;;) Najlepiej przez słuchawy mi podchodzi klip Wiesz, pewnie zauważyłaś, że słucham dość wytrawnej i zaciężnej muzy, ale jeżeli wypad na disco to przy tego typu "desperadores", lubię, tego ostatnio sobie słucham ;) Pozdrawiam, miłego wieczoru Valerio. via @youtube #youtube via #Łobuzy - "Zbuntowany anioł".
violetta Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 nie pamiętam co chciałam powiedzieć, tyle czasu Ciebie nie było, pewnie to było coś miłego:) mam teraz spontaniczne dni, robię coś od serca i to obserwuje jak pianę z morza :)
Tomasz Kucina Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz zaglądam na chwilkę do was. Trochę chcę odpocząć od internetu. Bo nienawidzę uzależnień. Za dużo czasu spędzam w necie, więc naturalnie ograniczam to, świadomość jest ważna, dlatego robię sobie przerwy, net jest niemal --> jak zły duch, bo w jakimś tam stopniu uzależnia. Nie wiem, nie znam się na obcych kobietach. Ale już np. wiem, że wszystko może dla nich stanowić problem, nawet bardziej wyszukane słowo - przeszkadza, ogólnie - współcześnie jakakolwiek ekskluzywność stanowi probem dla niektórych ludzi - choćby powoduje „grafomaniczne” odium. Acha ;) Teraz do merytoryki tego komentarza: Rozumiem, że swój „spontan” - o którym piszesz - ubrałaś w ekskluzywną metaforę i w odniesieniu do mitologicznej Afrodyty? - wszak wyszła z piany;) Nie kwalifikuję się do takich mitologicznych endogenicznych analiz - kocham słowa, słowem się bawię - to też jest jakby lot balonem - ale samotny - niezakłócony.;) Chyba tyle z tych lotniarskich porównań wynika ;) Czyli zwyczajne - nic ;D Edytowane 16 Grudnia 2020 przez Tomasz Kucina (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 wyszukane jak wyszukane, jeżeli jest fajne i fajnie się wpłata, to lubię. chyba śpisz na pieniądzach. skoro lubisz ekskluzywność :) czuję się Afrodytą ;)
Tomasz Kucina Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, nie śpię na forsie, zasugerowałaś się teledyskiem. To był tylko bonus- ekluzywność o której mowa odnosi się do samego słowa jako stylu, tła dla potrzeby wymowy w tej przysłowiowej "grafomanii" ;D To jasno wynika z poprzedniej odpowiedzi. Dokąd zmierzasz w analizie? Jest czysta jak kropla rosy na balonie w tym wierszu. hehehe ;))
violetta Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 dokąd zmierzam, nie zmierzam. czysta jest nie jak kropla rosy tylko jak rzeka w Kussamo pod śniegiem. mam nadzieję, że nie jestem dla Ciebie obcą kobietą. to, że nie śpimy ze sobą, to nie znaczy, że jesteśmy obcy.
Rekomendowane odpowiedzi