Ten utwór został doceniony przez użytkowników. w kropki bordo Opublikowano 27 Listopada 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) opowiadamy sobie swoje światy z pominięciem nieistotnych szczegółów długą frazą przerywaną szczekaniem psa historie jakich wiele ciemne bramy rytuały przejścia prywatne trzęsienia ziemi tsunami żeby mieć je już za sobą potem kochamy się z przerwą na łyk zimnej herbaty i papierosa pomijając szczegóły bo stają się zbyt istotne 250120 Edytowane 28 Listopada 2020 przez w kropki bordo (wyświetl historię edycji) 10
Czarek Płatak Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Bo w szczegółach drzemie ukryty diabeł ;) 1
duszka Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydaje mi się, że nie opowiadanie swiatów, ale następujące po nim kochanie się ich powoduje, że "to ma się za sobą"... Gdy tak czytam, czyli gdy przeniose ten wers troche odmieniony ("żeby mieć je już za sobą") pod "potem kochamy się" - wiersz i przekaz bardzo mi się podoba. To takie moje subjektywne wrażenie :) Pozdrawiam. 1
fregamo Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 @w kropki bordo W istocie ; nic, tak jak z moją żoną xd. Od lat nie rozmawiamy. My się wymieniamy informacjami. Normalnie cudo. Pozdrawiam Palona 1
Gość Franek K Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 Zimniej? Czy to literówka?
w kropki bordo Opublikowano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 @Franek K Dziękuję literówka :( @Czarek Płatak to, to, to....:))) Dziękuję i pozdrawiam :) 1
w kropki bordo Opublikowano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 @duszka Dziękuję, biorę twoją korektę :)
Gość Radosław Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 (edytowane) Ten wiersz mi się podoba. Slajdy z życia. Uchwycenie relacji, namiastkę bliskości i oddalenie. To co zawraca moją uwagę to wyważenie w formie i nasączenie obrazami (pociągają za sobą uczucia odbiorcy). Z początku w jednej z fraz nie grało mi to "tsunami" zastąpiłem je wyrazem "wystarczy" i przeniosłem do kolejnego wersu. "historie jakich wiele ciemne bramy rytuały przejścia prywatne trzęsienia ziemi wystarczy żeby mieć je już za sobą potem kochamy się ..." Teraz bliżej mi do Twoje wersji. Natomiast końcówkę czytam zdecydowanie bez "na teraz" dla mnie poprzednie wersy są bardzo wymowne i puentujące całość, że już tu nic dalej nie trzeba. fajny pomysł z tą "długą frazą" ;) Pozdrawiam Edytowane 28 Listopada 2020 przez Radosław (wyświetl historię edycji)
jazzkółka Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 Tytuł Asnykowy dość. Reszta - czasem (samo) życie. Pozdrawiam. 1
w kropki bordo Opublikowano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 @Dag Dziękuję ślicznie, nie sądziłam, że można moje teksty tak "muzycznie" odbierać. Miło mi :) Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
w kropki bordo Opublikowano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 (edytowane) @fregamo W istocie, nie o wymianę informacji tu chodzi, jeśli mam być szczera ;) A to moje tytułowe "nic" to nic więcej, jak nic dodać....nic ująć.... Pięknie dziękuję za komentarz :) @Radosław Dziękuję bardzo, przyznam się, że wstawiając wczoraj ten tekst, sama chciałam zrezygnować z tego "na teraz" uważając, że niepotrzebnie dopowiadam, to co już i tak jest czytelne.... twój komentarz upewnił mnie w tym zamiarze. Bardzo dziękuję, skorzystałam :) Miłego :) Edytowane 28 Listopada 2020 przez w kropki bordo (wyświetl historię edycji)
Gość Radosław Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 @fregamo Celna uwaga. Można rozmawiać i można tylko komunikować. Niby nic, a jednak różnica kolosalna. Pozdraiwam. @w kropki bordo Jednak rysuje się tu bliskość, choćby z uwagi na pierwszy wers. A to że nie tyka się szczegółów, wcale nie musi dewaluować bliskości. Zresztą "szczegół" to bardzo ogólne pojęcie. Pozdrawiam
w kropki bordo Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 @opal Dziękuję pięknie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. samo życie powiadasz?....no chyba tak. Miłego :)
w kropki bordo Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 @Agrafka Dziękuję za komentarz :) Tak, już to kiedyś publikowałam. Pozdrawiam serdecznie.
w kropki bordo Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 @Czarek Płatakdziękuję za Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oczywiście :) @Nieznajomy NiewidzialnyNiewidzialny Niewidzialny dziękuję za , Pozdrawiam :) @Lidia Maria ConcertinaConcertina Concertina dziękuję za miłego wieczoru :) @Leszczym @MIROSŁAW C. @duszka @Somalija @Dag @fregamo @Franek KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK Dziękuję Wam wszystkim za czytanie i serca (telefon płata mi figle) 2
w kropki bordo Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 @Radosław @opal @Agrafka Pozdrawiam, dziękuję za Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , miłego :)
Somalija Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) @w kropki bordo bez metafor, też Ci do twarzy. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Edytowane 29 Listopada 2020 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 1
w kropki bordo Opublikowano 1 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 @Somalija Dziękuję, odwzajemniam :)
Nata_Kruk Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2020 Dałaś dobry tytuł. Do treści nie mam uwag, podoba mi się, poza małym drobiazgiem. Wers.. długą frazą... dałabym jako drugi. Pozdrawiam. 1
w kropki bordo Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2020 @Nata_Kruk Dziękuję :) Na początku "długą frazą" było tam, gdzie proponujesz, ale zdecydowałam inaczej. Miło, że byłaś :) 1
Rekomendowane odpowiedzi