Maciek.J Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2020 Namnożyło się nam bajkopisarzy i obietnic tylko ciągle przybywa kto lepszą bajkę opowie-wygrywa bo nic nowego się chyba nie zdarzy Grają z nami ciągle w te same klocki a od banialuk pełne gazet strony kukiełki i lalki ślą nam ukłony fakty i kity zamiast dobranocki Na wierzbach znów gruszki rosną soczyste cudowne wizje się za chwilę jawią lecz mnie już takie bajki dziś nie bawią choć ulubionych mam wciąż własną listę Od Kopciuszka aż po sny o potędze i wszystkie zapisane w wielkiej księdze Dzisiaj lwa nazywają w dżungli osłem i nie ma w zwierzyńcu dobrego wzoru może i nie mam poczucia humoru ale z bajek ja dawno już wyrosłem 3
M_arianne Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 @Maciej_Jackiewicz Na to rzecze samograjka; jaka pożyteczna bajka.
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2020 To prawda, żyjemy w erze bajkopisarzy, a ludzie się już dawno pogubili i nawet nie usiłują dociekać, co jest prawdą, a co fikcją, tylko gonią za wciąż nową bajką. Pozdrawiam. 1
Pan Ropuch Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2020 (edytowane) Z okazji naszego wspólnego spotkania pod tym wierszem komentarz - piosenka Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 23 Listopada 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi