Maciejka Pomorska Opublikowano 18 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 dojrzewa pomidor na parapecie słońce tuż przed zachodem
tygrys_pietrek Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 swietny pomysl ale kompletnie niedopracowany. jest podobne haiku *** Zachód słońca - Szklane jabłko Czerwienieje. - Jim Handlin moze nalezaloby zaczac od "dojrzewa slonce" ? byloby wtedy jasne ze to wczesny zachod slonca. pietrek
M.Senecki Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak zgadzam się z przedmówcą, niedopracowany ten utwór, kiedyś przeczytałem też takie haiku (autora nie pamietam, tłumaczenie z pamięci). cisza wieczora - głeboka czerwień odwróconej rzodkiewki
Jack.M Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Warto popracować nad tym utworkiem, ja nie tak dawno popełniłem takie haiku;czerwone jabłko - odbija się w kałuży wieczorne słońce Z przyjacielskim hej...
Rekomendowane odpowiedzi