Ten utwór został doceniony przez użytkowników. joanna53 Opublikowano 6 Listopada 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) Pragnę jeszcze raz usłyszeć tej melodii cichy ton w sercu poczuć słodką ciszę która spływa na mój dom Dzisiaj to jest niemożliwe wiele się zatarło dróg kiedyś przyjdzie taka chwila wrócę do rodzinnych wrót Znów poczuję dotyk nieba zapach łąk i chabrów woń i smak pszenicznego chleba tam gdzie mój ojczysty dom Znajdę ścieżki wydeptane ślady moich dawnych stóp tamte miejsca ukochane gdy przekroczę domu próg Będę czekać na tą chwilę i cierpliwie liczyć dni wrócę w miejsce w to jedyne wtedy łatwiej będzie mi Edytowane 6 Listopada 2020 przez joanna53 (wyświetl historię edycji) 9
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 w ostatniej strofie: wrócę w miejsce w to jedyne wtedy łatwiej będzie mi pozdrawiam 1
Gość Franek K Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Jacek ma rację. Tak będzie lepiej. Pozdrawiam. FK.
joanna53 Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Dziękuję bardzo za komentarze i za podpowiedź, pozdrawiam i życzę miłego wieczoru:)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Witaj - wiersz wart przeczytania.. Pozd.
beta_b Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zabłąkane literówki, prócz tego równo i rytmicznie. bb
Nata_Kruk Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Bardzo nostalgiczny wiersz... chęć powrotu wręcz wwierca się w peelkę, drąży jej myśli i pozwala pisać, i dobrze. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... jak wygląda .. słodka.. cisza... wiem, co masz na myśli, jednak to określenie nie jest dobre. Mogłoby być w to miejsce, np. ..pnącą.. ciszę, która wspina się na ciało peelki i oplata ją. To, takie tam moje patrzenie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi