Pan Ropuch Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) setki dziesiątek arterii każda jak rzeka biegnie łączy zabiera miliardy sześcienne myśli pragnień marzeń zwątpień sumieniem zlukrowane wspomnienia owocami powtykane sentymenty siedzisz patrzysz jesteś burzysz zmieniasz jesteś gonisz trwonisz jesteś kochasz ranisz jesteś rodzisz zabijasz jesteś zabierasz zostawiasz jesteś podwodne pasma górskie woda co uderza o skały te pchane odwieczną siłą zmiany pory roku anomalie pogodowe harmonicznie hormonicznie metafizycznie jesteś człowiek* a duch mieszka w tobie * brak odmiany rzeczownika człowiek w tytule i na końcu wiersza jest zabiegiem z góry zaplanowanym i przemyślanym Edytowane 27 Października 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 7
beta_b Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 Na swój użytek odczytuję nawiązanie do ostatnich wydarzeń; pierwsza zwrotka kojarzy mi się z demonstracją, druga zmienia pkt widzenia i osadza w jednostce, trzecia w ciągłości życia. A wszystko zbiera duch, jako energia jednocząca. To, rozumiem, Twoje stanowisko w sprawie uchwały o zakazie aborcji? bb 1
Pan Ropuch Opublikowano 27 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) Jako "piorun" :) z lat dzieciństwa może być tylko jedno, Kobieta XXI wieku powinna decydować sama o sobie. Co do demonstracji rozumiem ich siłę i emocje, ale te ciosy są wyprowadzone zbyt szeroko i na oślep też są. Jestem spokojny że Kobiety z mężczyznami u ich boku zmienią to po raz kolejny i pójdą znacznie dalej. Edytowane 27 Października 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
Gość Franek K Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 Dobrze, że napisałeś pod wierszem wyjaśnienie, bo już chciałem się przyczepić ;) Przywiodłeś mi na myśl tym tekstem taki stary kawałek Róż Europy "Mamy dla was kamienie".
Rafał Kamiński Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 Trzecia zwrotka to zdecydowanie piękny zlepek słów, miło przeczytać coś takiego. 1
Gość Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 Dla mnie człowiek jest nadrzędny zawsze bez względu na wszystko Ciekawy wiersz Ropuchu
joanna53 Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 na tym polega wielkość człowieka, że posiada duszę która jest nieśmiertelna, pozdrawiam. 1
Gość Radosław Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To mi się szczególnie podoba. Moim zdaniem świetnie oddaje, idealizację, czy tęsknotę za przeszłością. Dotknąłeś człowieka Panie Ropuchu ! Dobrego dnia da Ciebie
Pan Ropuch Opublikowano 27 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) Miło Was tu wszystkich gościć, wpadam tu bardzo zdawkowo i okazjonalnie i obiecuję, że jak tylko znajdę więcej czasu to postaram się odnieść i do Waszej twórczości w postaci komentarza. Dziękuję że mnie nawiedzacie i sercujecie! Z pełnym sercem na (w) dłoni pozdrawia Was Pan Ropuch Edytowane 27 Października 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
Nata_Kruk Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .. i to właśnie jego winniśmy słuchać. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi