Ten utwór został doceniony przez użytkowników. w kropki bordo Opublikowano 22 Października 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) ruda mówi że mam ładne oczy szkliste widać w nich gwiazdy odpowiadam że ten kto pierwszy porównał oczy do gwiazd był poetą reszta to szmirusy śmieje się no dobra całowałyśmy się namiętnie dotykając swoich piersi ale to było dawno i nieprawda mieszka w zawierciu z mężem trojgiem dzieci teściową i psem publikuje na portalach poetyckich pikantne erotyki z życia muchówek albo innych piszą o niej głupia krowa ryczy potem do rana i dzwoni błagam zabierz mnie stąd na koniec świata albo gdzieś na drugą stronę ulicy czasami zastyga jak zimorodek 221020 Edytowane 3 Listopada 2020 przez w kropki bordo (wyświetl historię edycji) 11
Lahaj Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 @w kropki bordo tuje szmaragdowe?
w kropki bordo Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 @Lahaj no....a co?
Lahaj Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 @w kropki bordo dlaczego akurat tuje szmaragdowe?
w kropki bordo Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 @Lahaj a dlaczego nie, nie bardzo rozumiem...
Lahaj Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 @w kropki bordo potraktuj to tak jakby nie było tego pytania bo dlaczego nie.
w kropki bordo Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 @Lahaj okej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tuje, coś co odgradza domy, rodziny, ludzi przed wścibskimi....czy są szmaragdowe? Nie wiem. Moja Peelka coś ukrywa, zatem taki tytuł przyszedł mi do głowy :) 1
duszka Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niezwykle piszesz.., trudno mi to określić, ale chyba fascynuje mnie wielowątkowość tego tekstu i ta lekkość z jaką przeskakujesz z jednego w drugi.., a wszystko łączy się w jeden wyrazisty obraz i jedno odczucie. Bardzo z życia :) Pozdrawiam. 1
Lahaj Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) @w kropki bordo dziękuję. Raczej bym nie wpadł na to. Dla mnie tuje szmaragdowe kojarzą się owszem z najpopularniejszą w kraju rośliną żywopłotowa. Ale widzę to tak bardziej od środka ze nie ludzie są wścibscy tylko ja chcę mieć własna przestrzeń i sadzę sobie ściankę. A thuje są tak ogólnie tragiczną pomyłką. Choć nie powodują jak niektórzy twierdzą zatruć. Edytowane 22 Października 2020 przez Lahaj (wyświetl historię edycji) 1
w kropki bordo Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 @duszka Dziękuję :) Interesuje mnie samotność w tłumie, ale opisana w prosty, czasami banalny sposób....niejednoznaczność zdarzeń i bohaterów... cieszę się, że ten tekst trafił do ciebie :) miłego :) dziękuję za Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale to się nie kłóci z tym, co napisałam, chodzi o rodzaj zapory, muru przed...od...nie wchodzę, czy to pomyłka i czy truje.....nie w tym rzecz.... dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie :) 1
jazzkółka Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 @w kropki bordo Czytając wiersz widziałam BLkę żyjącą - pozornie, w takim - pozornie - bezpiecznym kokonie, ogrodzoną "żywopłotem" od własnych pragnień. Zapamiętywalny wiersz. Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
w kropki bordo Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 @opal Dziękuję, bo chyba właśnie o tym chciałam napisać ;) Dziękuję za Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Pan Ropuch Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 Lubię i lubię i lubię... :) Pozdrawiam Pan Ropuch 1
w kropki bordo Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 @Pan Ropuch no wprost nie wierzę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ślicznie i za tyż :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 Witam - jestem na tak - ma klimat. Pozd. 1
w kropki bordo Opublikowano 23 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję, miło mi. Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 Tytuł, jak z baśni..a wiersz, nie wiersz, może jak fragment książki... w każdym razie ujęła mnie narracja. Pozdrawiam.
w kropki bordo Opublikowano 24 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2020 @Nata_Kruk Dziękuję, wiersz....nie wiersz....poezja.....nie poezja....:) Pozdrawiam serdecznie :) 1
w kropki bordo Opublikowano 24 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2020 @fregamodziekuję za czytanie i Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Ewa WitekWitek dziękuję za odwiedziny i @opal miło mi, dziękuję za @KQ.normalonoscdziekuję serdecznie za @duszka jeszcze raz @Somalija dziękuję za , Pozdrawiam :) @miauczenie owies miło mi, dziękuję odwzajemniam @Pan Ropuch Panu już chyba dziękowałam @Waldemar_Talar_Talar dziękuję za @Nata_Kruk 3
Czarek Płatak Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2020 Jakoś mnie ten wiersz ominął, ale znalazł co niezmiernie cieszy, bo jest kapitalny w prostocie narracji. Żywy i prawdziwy. Pozdrowieństwa
Rekomendowane odpowiedzi