Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

może czasem

w moim wierszu

znajdziesz swe odbicie

i rozpoznasz własne smutki

które chowasz skrycie

może czasem

swoim wierszem

mojej duszy dotkniesz

i uśmiechnę się do ciebie

trochę mniej samotnie

Opublikowano

Może czasem

słowa czyjeś

skłonią do przemyśleń

niech poezja wśród nas żyje

po to się wszak pisze

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Nata_Kruk @Migrena @Deonix_

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

"Bądź jak wiatr, który rzuca się w przestrzeń z jaskini skalnej. Wznoś się wyżej, coraz wyżej…"   Dziękuję bardzo za wszystkie ślady zainteresowania, pozdrawiam. 
    • @Annna2   super ! dyskutujemy !   a puste kościoły ?   a spadek IQ ludzi w europie o 12 punktów w ciągu 25 lat ?   a gigantyczny wzrost śmierci młodych ludzi ( w USA - o 37 % w ostatnich latach) ? narkotyki, alkohol, bezsens życia ?   a perspektywy mieszkaniowe młodych ludzi w Polsce ?   a bezsensowny konsumpcjonizm ?   a totalna degradacja środowiska ?   a zapaść służby zdrowia na całym świecie ? ludzie umierają na normalne zakażenia które dawniej leczono antybiotykami - dzisiaj już nie działaja i od 30 lat nie wynaleziono nic nowego ?   a wreszcie zapach nuklearnej zagłady - zajrzyj na uniwersytet w Chicago.. na Doomsday Clock !   a styl życia młodych ludzi ? żyja i kochają się przez ekran.   mało ?    
    • @Waldemar_Talar_Talar No Waldemarze, zmień ostatnie słowo, proszę...  A chcesz żeby Twoja Pani napisała co Ty robisz na widok zgrabnych dziewczyn?
    • @Berenika97Z Poetką się można dogadać, nie inaczej, w sensie zgody :)
    • @huzarc Dziękuję! Rzadko ktoś czyta tak uważnie - te słowa o ironii i czułości zarazem trafiły prosto w intencję. Pozdrawiam serdecznie. :) @Annna2Trochę tak, taki subtelny ten poranek. :)Cieszę się, że "zobaczyłaś" kogoś w tle.  Bardzo dziękuję!  @Marek.zak1Bardzo dziękuję! Rzeczywiście warto :))  @MigrenaDziękuję! Twój komentarz sprawił, że zobaczyłam swój wiersz na nowo - i że warto było go napisać. :) @Alicja_WysockaBardzo dziękuję! "Na kawę i na poezję i niech mi nikt nie próbuje zmieniać tego, co moje." - ostatnio chyba mam podobnie. :))) Zawsze chciałam mieć jakby "siostrzaną duszę"  - przemiłe słowa i dzięki za nie. :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...