Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pozbawiłeś mnie dziś focha
tylko jednym słowem,
byłam taka nabzdyczona
ale już nie mogę.

Pozbawiłeś mnie dziś focha,
jak z balonu gumę,
byłam taka pewna swego
ale już nie umiem.

Pozbawiłeś mnie dziś focha,
ale ci nie powiem,
które słówko ma moc wielką,
wykorzystasz potem.

Pozbawiłeś mnie dziś złości,
miecz wyjąłeś z dłoni.
Bo wystarczy, że przytulisz

a focha przegonìsz.

Edytowane przez beta_b (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Waldemar_Talar_Talar @fregamo

Foch to wyraz niezadowolenia, chęć zwrócenia uwagi itp. Są fochy zastygłe, co zieją chłodem i fochy-gadżety. Podszyte żartem mogą być grą wstępną. ;) Foch wymaga przytulania i szybko przechodzi, ale w wersji manipulacyjnej prowadzi do zguby. 

Nie mam wielu doświadczeń w przechodzeniu focha, ale bardzo mi się podoba jego filuterny wydźwięk, coś jak flirt. bb

Opublikowano (edytowane)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Niby takie proste

A te "przytulanki" o tym zapominają.

Tylko piwo z kumplami i liga mistrzów im w głowie, a to jest chyba bardziej fascynujące.

Cóż taki gatunek - idziemy na łatwiznę.

Pozdrawiam i rozsądnej "przytulanki" życzę na zimowe wieczory.

Edytowane przez Andrzej_Wojnowski (wyświetl historię edycji)
  • 4 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Migrena  żebym odpowiedziała, to wypadałoby Tobie odpowiedzieć. Ale ok. Nooo z Twojej perspektywy- totalny Armagedon, bomba atomowa wybuchła i nic, zero, null, in the end, конец.   A jednak ludzie dostają Nobla, Bookera, zdobywają stypendia prestiżowych szkół. Nic nie wynaleziono z medycyny? To o czym mówi tegoroczny Nobel? Metody leczenia nowoczesne są- komórkami macierzyste, leczenie celowe, a słyszałeś o Da Vinci?   Mówisz dużo o Ameryce- ilu zdolnych matematyków, informatyków z Polski- Rodaków jest w Dolinie Krzemowej? W NASA też jesteśmy, Kosmosie.   Ochrona środowiska- uratowaliśmy populację prawie wymarłą żubra, wilka. U nas nad jeziorami są rezerwaty bielików, kormoranów.   Życie młodych ludzi też do końca tak nie wygląda- bo skąd by się tylu wzięło na Konkursie Chopinowskim?   Ale tak życie z perspektywy tylko z matrycy komputera może tak wyglądać. A świat jest nadal piękny
    • @Emilie Eve Stahl           

Właśnie tak jak piszesz.  Pozdrawiam. 
    • @Nata_Kruk @Migrena @Deonix_

"Bądź jak wiatr, który rzuca się w przestrzeń z jaskini skalnej. Wznoś się wyżej, coraz wyżej…"   Dziękuję bardzo za wszystkie ślady zainteresowania, pozdrawiam. 
    • @Annna2   super ! dyskutujemy !   a puste kościoły ?   a spadek IQ ludzi w europie o 12 punktów w ciągu 25 lat ?   a gigantyczny wzrost śmierci młodych ludzi ( w USA - o 37 % w ostatnich latach) ? narkotyki, alkohol, bezsens życia ?   a perspektywy mieszkaniowe młodych ludzi w Polsce ?   a bezsensowny konsumpcjonizm ?   a totalna degradacja środowiska ?   a zapaść służby zdrowia na całym świecie ? ludzie umierają na normalne zakażenia które dawniej leczono antybiotykami - dzisiaj już nie działaja i od 30 lat nie wynaleziono nic nowego ?   a wreszcie zapach nuklearnej zagłady - zajrzyj na uniwersytet w Chicago.. na Doomsday Clock !   a styl życia młodych ludzi ? żyja i kochają się przez ekran.   mało ?    
    • @Waldemar_Talar_Talar No Waldemarze, zmień ostatnie słowo, proszę...  A chcesz żeby Twoja Pani napisała co Ty robisz na widok zgrabnych dziewczyn?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...